‘Informatiu’ 16 de març de 2020

Són ja 24 les persones afectades pel Covid-19 al Camp de Tarragona; aquest diumenge es van confirmar els 3 darrers. Un veí de Torredembarra de 71 anys, una veïna de Tortosa de 55 que treballa en el món sanitari i a hores d’ara està aïllada a casa seva i una veïna de Tarragona de 31 anys que evoluciona favorablement però continua ingressada a l’Hospital Santa Tecla.

El Departament de Salut va informar aquest diumenge que han mort quatre persones per coronavirus relacionades amb el brot d’Igualada i ja són 12 víctimes a Catalunya des que va començar la pandèmia. Tot i que la xifra de persones infectades per coronavirus ha augmentat a tot Catalunya, la resposta de la ciutadania quedant-se a casa confinada ha estat massiva i des de primera hora del matí places, carrers, parcs i platges han estat completament buits.

Policia local i autonòmica han patrullat durant tot el dia per avisar a algunes persones que passejaven o feien esport i comunicar que el fet de no estar a casa era motiu de sanció. Els agents també han donat avís a algun establiment que estava obert i no era ni supermercat, ni farmàcia, obligant a tancar les seves portes.

Un dels últims casos va ser un veí de Miami Platja que es troba ingressat a l’UCI per una patologia associada i el seu estat és de gravetat moderada. Segons fonts del mateix centre hospitalari, l’home va viatjar fa uns dies a Benidorm i al tenir símptomes clars de fatiga es va personar a Joan XXIII.

Les zones blaves i taronges de molts municipis del Baix Camp seran gratuïtes per fomentar el confinament. L’estacionament regulat de tots els municipis està desactivat des d’ahir al migdia i seran les zones blaves blaves i taronges gratuïtes per fomentar el confinament de la ciutadania. Els parquímetres estan desactivats des d’ahir dissabte al migdia.

L’Ajuntaments han decidit prendre aquesta mesura excepcional per prevenir la propagació del coronavirus, seguint les indicacions de quedar-se a casa i reduir els desplaçaments als mínims imprescindibles. D’altra banda, els autobusos urbans funcionen a un terç de la seva capacitat i s’han extremat les mesures de neteja i desinfecció diària.

Les associacions de joves del Baix Camp es solidaritzen amb els vilatans més vulnerables dels diferents municipis pel coronavirus. Les entitats es comprometen a realitzar diverses activitats com anar a fer la compra, servei d’atenció d’infants o poder fer encàrrecs de manera gratuïta a la població més vulnerable dels petits pobles del Baix Camp. Davant la situació d’excepcionalitat que viu el país, la població es mobilitza i es solidaritza per poder aprovisionar a les persones més necessitades i evitar així que surtin de casa per possibles contagis. 

Prades, Montbrió, Castellvell, Mont-roig, Almoster o Riudecanyes són alguns dels municipis que han volgut adherir-se a aquesta iniciativa.

Recordem que l’estat ha decretat el període d’excepcionalitat de 15 dies com a mínim, i que només romandran oberts els establiments que ofereixin productes de primera necessitat o farmàcies.

PUBLICITAT