#BaixCampInfo | Reus rebrà una aportació de 700 mil euros dels Fons Next Generation

L’Ajuntament de Reus rebrà una aportació de 700 mil euros dels Fons Next Generation per al projecte de millora de la gestió de residus municipals. Aquest està pensat per fomentar la recollida selectiva i l’economia circular. 

La inversió mínima prevista frega els 800 mil euros, per la qual cosa la subvenció europea no la cobrirà tota. El projecte contempla avançar en la recollida de residus porta a porta, a més de la incorporació de contenidors tancats, amb un sistema de lectura personalitzada. D’aquesta manera es podria saber qui recicla millor i, per tant, qui es pot beneficiar de descomptes en la taxa de la brossa. 

El projecte també inclou campanyes d’informació  i la posada en funcionament d’una aplicació digital perquè les persones i els comerços tinguin accés directe a dades sobre la seva participació en la gestió comunitària dels residus.

El termini d’execució del projecte finalitza al mes de març de 2024. 

L’Ajuntament de Torredembarra celebrarà un ple extraordinari per debatre el reforç dels contractes de la recollida d’escombraries i de la neteja viària.

L’alcalde Eduard Rovira va anunciar a la sessió ordinària de dijous passat la intenció de convocar-ne una de nova per aquest motiu.

PUBLICITAT