#BaixCampInfo | Reus treu a licitació el sistema de bicicleta compartida

L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació el contracte per implementar un sistema de bicicleta compartida al municipi. El preu de sortida és de 2,2 milions d’euros. 

El projecte preveu que hi hagi 250 vehicles, 1.000 punts d’ancoratge i 21 estacions. Els usuaris podran alliberar la bicicleta escollida mitjançant una aplicació per a dispositius mòbils i retornar-la a qualsevol dels punts d’aparcament.

La iniciativa està finançada amb fons europeus i el termini per l’execució de les obres dels punts d’ancoratge és de nou mesos. Posteriorment està previst incorporar 250 bicicletes més.

Torredembarra, Altafulla i Creixell han signat aquest migdia l’acord de col·laboració entre les policies locals dels tres municipis.

D’aquesta manera, es dóna el pas definitiu per l’entrada en vigor d’un conveni que ja tenia l’autorització de la Generalitat des de finals del passat mes de març.

Els sindicats tarragonins reclamen que el sector petroquímic compleixi els convenis i apugi els sous tenint en compte l’IPC. UGT i CCOO alerten que, si no ho fan, s’obrirà un important conflicte laboral. La reivindicació s’ha formulat coincidint amb la manifestació del dia del Treball. 

Treballadors de BASF, Repsol o Covestro han iniciat protestes en les darreres setmanes perquè les empreses assumeixin aquest augment de salaris,. Els sindicats rebutgen la proposta de Foment del Treball de fraccionar l’augment en tres anys i avancen que la situació de la química es repetirà en les empreses subcontractades així com en les del sector serveis de la demarcació.

Joan Llort, secretari general de la UGT a Tarragona, assegurava durant la manifestació d’ahir que no cediran i que, si cal, aniran al conflicte.

PUBLICITAT