#BaixCampRadio | Mont-roig obrirà una fàbrica de components de bateries

Una empresa sud-coreana de components de bateries obrirà una fàbrica a Mont-roig del Camp i donarà feina a 500 persones.

Serà la primera planta de producció d’ILJIN Materials a Europa i suposarà una inversió de 600 milions d’euros. La nova fàbrica, ocuparà una superfície de 30 mil metres quadrats i la previsió és que estigui operativa en dos anys. 

L’anunci s’ha fet aquest matí des de Seül, en una compareixença conjunta de representants de la companyia i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat. 

Roger Torrent ha destacat que ILJIN és una de les poques empreses que es dediquen a la fabricació de làmines de coure per a bateries de cotxes elèctrics i productes electrònics. 

quest acord amb l’empresa sud-coreana forma part del projecte per optar als fons europeus del PERTE impulsat per Seat i Volkswagen. De fet, la ubicació que ha escollit la firma es troba a mig camí entre la fàbrica de Seat a Martorell i la gigaplanta de bateries que es vol instal·lar a Sagunt. 

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha passat pels micròfons del programa “Carrer Major” i ha manifestat que la nova fàbrica suposarà “un abans i un després” per al municipi.

PUBLICITAT