‘Informatiu’ 6 de març de 2020

Comencem aquest informatiu parlant de que els actes per conductes incíviques al carrer han augmentat a Reus gairebé un 80% durant aquests dos primers mesos de l’any, en comparació al gener i febrer del 2019. La Guàrdia Urbana ja ha aixecat, en concret, 613 actes, respecte les 343 que es van registrar en el mateix període de l’any anterior.

El consistori destaca que aquest increment del número de controls de la policia ve motivat per la voluntat del govern municipal de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals.

El cos ha tancat dos anys consecutius amb xifres de record contra l’incivisme. En total, l’any passat va aixecar 3.320 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn.

Sense marxar de Reus expliquem que la plaça del Mercadal ha estat l’escenari de l’actuació ‘Un violador en el teu camí’, una cançó que s’ha convertit en tot un símbol de la lluita feminista. Més 300 dones han estat les protagonistes de la performance ‘Un violador en el teu camí’.

El col·lectiu Comerç Solidari ha organitzat la performance, que ha estat traduïda al català, i ha comptat amb la col·laboració de la Plataforma 8M del Camp i el grup de percussió ‘Les Lloques’. 

Els representants dels treballadors del servei de recollida de la brossa de Reus (en mans de Fomento de construcciones y contratas) ,no descarten anar a la vaga si l’Ajuntament i l’empresa no atenen les seves demandes en un termini de 15 dies. Entre altres, denuncien el mal estat de camions i altres equips de treball, així com una sobrecàrrega en el dia a dia dels treballadors.

Pel que fa a les demandes plantejades, els representants dels treballadors han demanat que s’abordi la pròrroga del servei; que se’ls permeti negociar un conveni que està congelat des de fa tres anys; que es renovi el parc de vehicles (ja sigui a través de compra o lloguer) i que, en cas que es convoqui un nou concurs, els professionals puguin formar part d’una comissió de treball.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus ha retret al personal de Fomento de construcciones y contratas l’escenificació pública d’aquest matí tenint en compte que divendres està prevista una reunió amb l’empresa en la qual s’ha de prendre en consideració els tràmits per substituir 14 vehicles de la flota.

I ara si deixem reus per explicar que l’Ajuntament de Cambrils obre una convocatòria d’ajuts per les despeses bàsiques per a persones majors de 65 anys. Aquesta inversió per les persones que més ho necessiten busquen contribuir al pagament de subministraments bàsics com l’aigua, la llum o el gas i cobrir les despeses de l’hipoteca o el lloguer de les persones pensionistes. 

La dotació total prevista és de 20.000 euros, que es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 100 euros per persona beneficiària. L’any passat es van beneficiar d’aquestes subvencions un total de 133 persones.

I a Riudoms la Brigada Municipal ha realitzat actuacions per suprimir diverses barreres arquitectòniques del municipi i afavorir la circulació de persones amb mobilitat reduïda i necessitats especials. En concret, s’han eliminat pals de la via pública penjant els senyals de circulació en fanals ja existents. És tracta d’unes accions de millora del municipi i que s’allargaran durant tot el mes de març i abril. 

I en esports, el coronavirus comença a afectar als esports i ho ha fet en aquest cas al Reus Deportiu d’Hoquei sobre patins que l’enfrentava contra el Lodi italià en la Lliga europea d’aquest esport.

La World skate Europe ha suspès temporalment totes les competicions europeu d’hoquei patins, com a mesura de prevenció davant dels casos de coronavirus. La suspensió també afecta el partit Reus Deportiu Miró-Amatori Lodi, corresponent a la darrera jornada de grups de l’Eurolliga, que s’havia de disputar el dissabte 14 de març al Palau d’esports.

I sense deixar els esports parlem de la Ultra Trail de Llastres d’enguany ja s’apropa i coneixem alguns dels seus recorreguts. Un nou pas per la via ferrada de l’Agulla de l’Aigualcoll, o un nou sender paral·lel a la pista d’accés a la platja del Torn són algunes de les novetats de la Cursa de la Portella d’enguany.

Nous recorreguts de l’esdeveniment de muntanya que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de març i que espera assolir la xifra de 600 inscrits entre totes les modalitats de la UT Llastres. Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet.

I en l’apartat de cultura destaquem que avui a les 10.30h la fundació Mas Miró ha organitzat una visita per conèixer nous espais fins ara tancats al públic que han estat remodelats. I demà és reobrirà la fundació Mas Miró al públic, ja que aquesta setmana han finalitzat les obres on s’ha millorat l’accessibilitat als espais, i s’ha instal·lat un nou audiovisual.

I tanquem parlant de que ahir es va presentar el cartell del Festival Internacional de Cambrils que aquest any serà més curt del que estem acostumats. Aquest any només comptarà amb cinc nits de concert, del 5 al 9 d’agost. Els artistes que encapçalaran el festival són Aitana, David Bisbal i Manel. 

També hi haurà dos concerts de tribut, un fet pel grup Versión Imposible, que interpretarà cançons d’artistes com Dani Martín, Shakira, Fito o Eros Ramazzoti i l’altre a càrrec de la banda Abba, the new experience. Les entrades sortiran a la venda aquest divendres 6 de març, a les 10 del matí, amb preus que van d’entre els 10 i els 38 euros.

Despedim aquest informatiu amb una cançó d’un dels grups que actuarà en aquest reconegut festival de la comarca del Baix Camp, es tracta del grup Manel  amb la cançó ‘Ai Dolors’!

PUBLICITAT