‘Informatiu’ 4 de març de 2020

L’atur ha disminuït aquest mes de febrer a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en 437 persones, el que representa un 0,89% menys respecte al mes anterior, i situa la xifra total de desocupats en 48.566 persones, segons les dades que ha donat a conèixer el Ministeri de Treball. 

El Camp de Tarragona és la demarcació catalana on aquest febrer ha baixat més la desocupació. En comparació amb el mateix mes de l’any passat, l’atur s’ha reduït en més de 900 persones, en concret, un 1,84% menys. De les 48.566 persones aturades, 20.595 són homes i 27.971 dones. En relació a l’edat, del global de desocupats, prop de 4.200 són menors de 25 anys.

També expliquem que ahir al Senat es va mencionar el municipi de Montbrió. Va ser el senador Josep Rufa que va preguntar al ministre d’Interior espanyol sobre la manca de continuat de convenis amb les Estacions de Classificació i Descontaminació (ECD) dels municipis de Falset i Ajuntament de Montbrió del Camp de Tarragona.

La Guardia Civil juntament amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Local de Mont-roig del camp ha desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana a gran escala. 

S’han practicat 5 registres i s’han incautat més de 3.100 plantes de marihuana, gairebé 86.000 grams d’aquesta mateixa substància preparada per ser distribuida, 5.700 grams de restes de la planta per la fabricació de derivats del haxis, 3 armes de foc, 36.000 euros en bitllets i divises falses i 5.750 euros en efectiu, entre altres utensilis indispensables pel cultiu i tràfic. 

S’ha detingut 8 persones, sis homes i dues dones de nacionalitat sèrbia, eslovaca i rumana, d’entre 28 i 60 anys d’edat. Se’ls imputa dels delictes d’organització criminal, tenencia ilícita d’arme, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. 

Tots ells van ser posats a disposició judicial, decretant presó sense fiança per a sis d’ells i per als dos restants presó eludible sota fiança de 40.000 euros.

La fiscalia demana 20 anys de presó per a l’home acusat de matar-ne un altre a ganivetades enmig del carrer a Cambrils, el 20 de juny del 2018. Segons relata el ministeri fiscal, cap a les sis de la tarda els dos homes van mantenir una discussió verbal al carrer Juan Sebastián Elcano i, en el transcurs d’aquesta, l’acusat va clavar diverses ganivetades a l’altre individu.

La víctima, de 35 anys, va morir ràpidament per un xoc hipovolèmic derivat d’una hemorràgia. La fiscalia acusa l’home d’un suposat delicte d’assassinat amb traïdoria perquè l’atac es va produir de forma «inesperada», la víctima estava desarmada i va tenir «altament minvades les seves capacitats de defensa».

La fiscalia també sol·licita que l’home, de 36 anys, no es pugui apropar a menys de 500 metres dels pares de la víctima ni comunicar-se amb ells durant un període de 25 anys. A més, en concepte de responsabilitat civil demana que indemnitzi el pare i la mare de la víctima amb 150.000 euros per a cadascun.

Ja han començat a arrencar els actes de commemoració del Dia Internacional de la dona, el 8M. Per exemple, un lloc on ja ha començat és l’Hospitalet de l’Infant.

Amb la lectura del manifest, la inauguració d’una exposició i una conferència es va donar el tret de sortida dels actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones al municipi, el 8M.


PUBLICITAT