‘Informatiu’ 31 de març de 2020

Noves dades sobre el coronavirus, ahir dilluns la demarcació de Tarragona va confirmar 82 positius més per COVID-19, i amb aquests ja en són 656 d’acumulats. També s’ha hagut de lamentar sis morts més, que ha en sumen 32. A la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’han confirmat 75 positius més per coronavirus, elevant a 562 els acumulats. D’aquests 265 estan hospitalitzats, i 62 estan a l’UCI. En aquesta regió han mort quatre persones, i ja n’han traspassat 28.

Per altre banda, a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre hi ha hagut set positius nous, elevant a 94 el nombre d’acumulats. D’aquests 26 estan hospitalitzats, i nou es troben a l’UCI. Cal destacar que han mort dues persones més i ja en són quatre. L’Hospital Verge de la Cinta ha donat dues altes més, i ja en són sis d’acumulades. 

Parlem ara d’animals, perquè les protectores estan tenint problemes amb el nombre de voluntaris que treuen a passejar els gossos de les instal·lacions. Arran de la crisi del coronavirus el nombre de persones que hi van ha disminuït considerablement, i actualment només hi assisteixen un 25% dels seus voluntaris. Una de les membres de la Junta de la Protectora, Núria Güell, ha explicat que així no poden treure tots els animals a passejar, ni fer totes les tasques que voldrien.

Les protectores es consideren un servei essencial, i per tant segueix en funcionament, respectant les restriccions i les normes de distàncies. D’altra banda reconeixen que no els entren el mateix volum d’animals que habitualment, entren menys, però no en surten i això fa que tinguin menys espai. Amb tot això asseguren que no saben com estaran d’aquí a unes setmanes si segueix el confinament i l’Estat d’Alarma. 

Centrant-nos en la nostra comarca, anem fins a la capital, perquè l’Ajuntament de Reus creu que perdrà un milió d’euros arran de la crisi del coronavirus segons els seus càlculs. Així ho va informar ahir l’equip de govern, encapçalat per l’alcalde Carles Pellicer en una compareixença extraordinària on va remarcar que es tracta d’una situació excepcional. Escoltem a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

A més, va ser la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Reus, Mariluz Caballero, qui va informar en una compareixença al migdia, que el consistori ha deixat d’ingressar un milió d’euros des que va implementar les mesures econòmiques, fa dues setmanes, amb l’objectiu de mitigar els efectes de la COVID-19. L’equip de govern també va mostrar el seu còndol a les sis persones mortes a l’Hospital Sant Joan de Reus.

Parlem ara de l’Hospitalet de l’Infant on els treballadors i les treballadores durant aquest període de confinament, rebran un permís retribuït recuperable, és a dir, les jornades no treballades s’aniran tornant de manera gradual i consensuada amb les empreses una vegada hagin tornat als seus llocs de feina. A més, continuaran rebent les seves retribucions de manera íntegra, així ho ha explicat Eva del Arco, gestora i empresaria local. 

Aquesta mesura no s’aplicarà als treballadors i treballadores afectades per un ERTO, a no ser que fos de reducció de jornada, ni als que estiguin teletreballant. Tampoc als que es trobin en situació d’incapacitat temporal o amb el contracte prèviament suspès per altres motius. 

Marxem ara fins a Cambrils, on l’Arxiu Municipal demana col·laboració ciutadana amb la finalitat de documentar tot el confinament al municipi. L’objectiu d’aquesta crida és recollir documents que il·lustrin la solidaritat de les persones i col·lectius durant aquests dies per fer front a la pandèmia. Es poden enviar tota mena de documents que il·lustrin la tasca d’aquestes persones, des de fotografies, vídeos o documents textuals que expliquin l’experiència en primera o tercera persona, 

També dibuixos de nens i nenes que lluiten contra la pandèmia des de casa, imatges de carrers buits, de persones cosint mascaretes o de com s’organitzen les xarxes ciutadanes d’ajuda a necessitats, passant per vídeos dels reconeixement als sanitaris i cossos de seguretat que cada dia es realitzen a les vuit del vespre. Els arxius digitals es poden enviar al correu arxiu@cambrils.org o a través de les xarxes socials Facebook i Twitter i Instagram amb l’etiqueta #arxiucambrils. 

Sense deixar Cambrils expliquem ara que el municipi redueix les freqüències de moviment de l’autobús urbà en un 70%. D’aquesta manera el servei de transport públic s’ha adequat a la demanda i només funcionarà de dilluns a divendres, reduint el seu servei. Aquesta reducció de freqüències es farà a partir d’avui mateix i el que es pretén és adequar-se a la baixada de la demanda a causa de les restriccions i com a mesura preventiva per minimitzar els desplaçaments de la població.

El passat 19 de març ja es va reduir el servei en prop d’un 60%, disminuint el nombre de viatges de la L1 Llevant i la L2 Ponent i deixant fora de servei la L3 Estació. A partir d’avui el servei quedarà reduït en un 7O% respecte als horaris habituals, baixant les freqüències de dilluns a divendres i eliminant el servei dels dissabtes. Els nous horaris es podran consultar a les principals parades, al web de l’Aparcam i a les xarxes socials. 

Consistoris del Baix Camp es comprometen amb els infants amb iniciatives de caire solidaries i que segueixin perpetuant la il·lusió dels més petits. Davant el confinament d’aquestes darreres setmanes arran del coronavirus, alguns municipis del Baix Camp com és el cas de Prades, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms o Alforja permeten “saltar-se”el confinament al “Ratolí Pérez” perquè els més petits puguin rebre els regals corresponents si perden alguna dent i en els escrits adjunts recorden les mesures de prevenció pel coronavirus que han de prendre les famílies per no contagiar-se si han de sortir a l’exterior.

D’altra banda, Riudecols ha engegat un concurs de dibuixos infantil per poder fomentar la creativitat dels infants amb una proposta llençada per xarxes socials i que s’obtindràn diversos guardons per escollir els dibuixos més creatius, per amenitzar aquestes setmanes tant a infants com famílies pel confinament del coronavirus.

PUBLICITAT