‘Informatiu’ 3 de març de 2020

Protecció civil va engegar ahir el Plaventcat per les fortes ventades per tot Catalunya però que sobretot afectaràn al Baix Camp. Les ratxes de vent podrien arribar a superar els 80 quilòmetres per hora i des de Protecció civil, es recomana que es tanquin portes, finestres i tendals. 

També que s’eviti deixar objectes no estàtics a les terrasses, es vigili amb el mobiliari urbà i no es pugi a llocs alts exposats al vent, si s’ha de conduir, es vagi amb precaució i tenir en compte l’estat de les carreteres i no és recomanable acostar-se a les esculleres, espigons i passejos marítims.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha convocat als veïns i comerciants a la Plaça Miramar a una reunió informativa sobre l’estat actual de les obres del municipi. Serà aquest dimecres a les 20h de la tarda a la Casa de la Cultura on s’explicarà l’estat actual de la Plaça Miramar de Mont-roig.

La trobada és oberta al públic, des del consistori Mont-rogenc expliquen que és vital la participació ciutadana i que animen als ciutadans a poder fer preguntes i dubtes que puguin tenir el veïnat. Recordem que les obres d’aquesta plaça de Mont-roig van començar al passat mes d’octubre i que es tracta d’un dels espais més cèntrics del terme municipal de Mont-roig del Camp.

Avui finalitza la inscripció per l’Endolla’t una proposta de Botarell pels joves d’entre 12 i 17 anys. Es tracta d’un taller per apropar la salut emocional dels joves pel seu creixement emocional i que vol guiar-los en el seu futur. Les sessions es faràn a la sala polivalent de Botarell i que es tracta d’una iniciativa que s’engega també pel Consell Comarcal del Baix Camp. Així doncs, avui és el darrer dia per fer les inscripcions per apuntar-se a aquests diversos tallers a Botarell.

Aigües de Reus millora el tractament de les aigües residuals. Amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua,  s’està fent un estudi per tal de perfeccionar el procés biològic. 

L’entitat també ha millorat recentment el sistema de desinfecció de l’aigua regenerada i ha finalitzat la instal·lació de ruixadors amb aigua de la pròpia planta per evitar l’acumulació d’escuma a la superfície.

Pel que fa a 2020, Aigües de Reus ha sol·licitat a l’ACA el finançament d’un seguit d’actuacions (incloses en el Pla de reposicions i millores anual) que requereixen d’una inversió total de 1.602.738 euros. 

Els Mossos detenen ‘in fraganti’ quatre lladres dins d’una masia de Riudecanyes. Una central receptora d’alarmes va alertar d’un accés no autoritzat en una masia ubicada al camí del Pont. 

Les patrulles que s’hi van desplaçar van observar que hi havia una porta i una finestra trencades, i van sentir sorolls a dins. En entrar van sorprendre dos homes i dues dones quan, amb l’ajuda de diverses eines, estaven desmuntant els sensors d’alarma instal·lats en diferents punts de l’habitatge.

Les càmeres de seguretat van confirmar que els sospitosos havien accedit a la masia a través de la finestra i, posteriorment, havien causat danys a la reixa i a la porta d’accés principal. En les imatges es veia com els lladres s’arrossegaven i caminaven de genolls per evitar que s’activés el sistema d’alarma.

Finalment, amb aquests elements i amb les explicacions “incongruents” que van donar als agents, tots quatre van quedar detinguts per un robatori amb força en grau de temptativa. Els arrestats són dos homes de 25 i 54 anys, i dues dones de 45 i 48 anys, veïns de Móra d’Ebre, Reus i Alforja.

A la Selva, arrenquen els preparatius de setmana santa, amb la mirada posada en el congrés de confraries de 2021. Divendres al vespre es reunia la vint-i-quatrena, l’òrgan rector de la setmana santa al municipi. Els temes més destacats de la sessió van ser la restauració de diverses figures dels passos, que tornaran enguany a lluir en les processons, i la capitalitat de la Selva en el 10è Congrés de confraries, que se celebrarà l’any vinent. 

La setmana santa d’enguany, estarà marcada principalment, per la restauració del tall del pas del Natzaré, del grup escultòric del pas de la flagel·lació i la mare de Déu de la Soledat. Una inversió que s’ha fet per la antiguitat de les peces, però també per tenir-les a punt pel 10é congrés de confraries de setmana santa de Catalunya, que tindrà a la Selva com a seu.

Serà el cap de setmana del 17 al 18 de març del 2021, amb molta feina a fer. De fet bona part de la reunió l’han ocupat assumptes de organització relatius al congrés, com una proposta referent al logotip que il.lustrarà i identificarà l’esdeveniment, el contingut dels diferents simposis que s’hi programaran i altres temes relacionats amb la logística de la trobada.

En esports, els nens i nenes dels clubs de Judo de la província de Tarragona es posen a la pell dels judoques cecs. Des de Ràdio Hospitalet de l’Infant, ens ho explica l’Ariadna de la Calle.

I en cultura, el Centre de Lectura de Reus organitza diferents actes amb motiu de l’Any Perucho. Es faran xerrades sobre la seva vida i obra, clubs de lectura i conferències per analitzar la relació de l’escriptor amb els grans artistes del país. 

Entre les activitats previstes, també hi ha visites als seus espais vitals i literaris. Malgrat haver nascut a Barcelona, Perucho va descobrir, durant els seus primers anys de carrera com a jutge, el Camp i les Terres de l’Ebre.

Els seus últims llibres van tenir com a editor el reusenc Jordi Cervera i com a editorial la tarragonina Mèdol. És per això que la celebració d’aquest centenari “és l’ocasió perfecta per donar a conèixer un escriptor generalment poc llegit, malgrat que les seves pàgines es mantenen fresques i actuals”, s’ha subratllat des del Centre de Lectura.

La presentació dels actes previstos tindrà lloc el divendres 6 de març, a dos quarts de 8 del vespre i al Centre de Lectura de Reus, amb Jordi Cervera.

PUBLICITAT