Informatiu 24/09

Avui al tram informatiu de “La Plaça” destaquem que l’estació del Camp de Tarragona ha registrat 125 mil passatgers, des que fa tres mesos Renfe va posar en funcionament el seu servei de trens a baix cost, els AVLO. Aquesta xifra és molt superior a la de Lleida i gairebé triplica la de Girona, on el mateix període hi ha hagut 45 mil passatgers d’alta velocitat. Renfe va donar a conéixer ahir les dades.

En conjunt la companyia ha  transportat 1,3 milions de viatgers entre Madrid, Barcelona i Figueres en aquests darrers mesos. Aquesta xifra inclou els passatgers d’aquests trens i també dels AVE convencionals. Comparat amb l’any passat, aquests 1,3 milions d’usuaris representen un increment del 173%. L’estació amb més passatger ha estat la de Barcelona, seguida del Camp de Tarragona. Durant aquests primers tres mesos de servei, l’ocupació mitjana dels AVLO ha estat del 99%. 

Aquesta nit ha entrat en vigor la nova resolució del Procicat. Recordem que aquesta permet la reobertura de l’oci nocturn, però només en espais exteriors i amb l’obligació de tancar a les 3 de la matinada. D’altra banda, s’ha ampliat a 4 mil l’aforament de concerts i actes culturals a l’aire lliure. 

En espais tancats es manté el límit de 3.000 assistents i s’hi han de complir les condicions de ventilació reforçada. En la resta d’activitats es preveu un màxim de 1.000 persones. En general, l’aforament és del 70%.

Mentrestant, al Camp de Tarragona, pugen les dades de Covid. Hi ha un nou pacient ingressat i són 32 les persones. En les darreres hores s’han notificat 28 casos més al Camp de Tarragona. L’RT puja cinc centèsimes fins al 0,81.

Pel que fa al risc de rebrot també puja, en aquest cas dos punts i se situa en 49. La incidència a 7 dies és de 23. L’índex de positivitat de les proves diagnòstiques és del 2,18%

PUBLICITAT