‘Informatiu’ 17 de març de 2020

A nivell del Baix Camp, molts municipis demanen que la ciutadania deixi de trucar al 061 i alerti el servei d’emergències mitjançant la seva aplicació. Alguns consistoris com és el cas d’Alforja o Almoster, preguen que els ciutadans puguin fer servir l’aplicació per a mòbils per no col·lapsar encara més la trucada al telèfon que habilitava la generalitat pel coronavirus.

Una aplicació senzilla d’utilitzar i que mitjançant preguntes de Si o No, pots realitzar un test on l’usuari podria conèixer si té alguns dels símptomes del covid-19. La possibilitat de poder realitzar test de forma telemàtica i directe amb el Servei d’Emergències és una de les vies de sortida dels ciutadans en cas que vulguin fer-se el test. 

Així doncs, alguns municipis del Baix Camp continuen prenent mesures preventives per tal que els serveis telefònics per a gent més necessitada no es col·lapsi.

La Demarcació de Tarragona suma sis casos nous de persones afectades pel COVID-19 i són ja 30 casos. Cal destacar que a les Terres de l’Ebre respecte a ahir no n’ha aparegut cap més.

Es tracta d’un veí de Salou de 54 anys, sanitari de professió, que es troba al seu domicili en quarantena. Un home i una dona de 74 anys, un del Vendrell i l’altra de la Bisbal del Penedès que es troben a l’Hospital del Vendrell i l’Hospital Santa Tecla de Tarragona ingressats. També un veí de Tarragona de 79 anys ingressat a la planta de medicina interna de l’hospital Joan XXIII, una dona de Falset de 56 anys que es troba fent la quarantena al seu domicili i una nena de 9 anys reusenca que està a la Vall d’Hebron.

També és noticia que un estudi de la URV juntament amb la Universitat de Saragossa prediu que les Unitats de Cures Intensives dels hospitals de tot l’Estat Espanyol estaran molt sobrepassades en pocs dies. Una predicció que es fa agafant dades positives, tenint en compte que a hores d’ara tots els llits de les UCI estiguessin disponibles per a pacients de COVID-19.

Àlex Arenas, director del grup de recerca Alephsys Lab de la URV, ha assegurat que tot el país “entrarà en catàstrofe sanitària” i “tothom ho passarà malament”.

Arenas ha explicat que “les peticions de la Generalitat sobre el confinament total del país no és una qüestió política, sinó de supervivència” i creuen que és necessària i que s’ha de fer pel bé de tothom.

L’Ajuntament de Tarragona ha celebrat un ple extraordinari aquest dilluns per aprovar poder votar telemàticament. Així mentre duri la pandèmia del coronavirus els consellers i conselleres del consistori podran votar a distància en aquelles decisions que calgui. Aquesta modificació del Reglament Orgànic Municipal ha rebut el suport de tots els partits polítics, excepte el PP que s’ha abstingut perquè havia demanat l’ajornament d’aquest ple en les últimes hores. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha recordat que és una situació excepcional i complexa.

Així doncs el plenari previst per aquest divendres es podrà fer de forma telemàtica, i treballaran per fer-ho així.

Cal destacar que els Consellers i Conselleres han respectat les mesures de seguretat, respectant les distàncies aconsellades.

I seguint en àmbit de tot Catalunya ahir a la tarda va compareixer el primer tinent d’Alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, qui va assegurar que han començat a fer propostes per minimitzar l’impacte d’aquesta crisi en l’economia. Per això va anunciar que a Barcelona no es cobrarà el preu públic per recollida de residus industrials a empreses i comerços durant la crisi, no es cobrarà la taxa de terrasses i bars i s’ajorna el cobrament de la taxa turística fins setembre, entre altres. 

En l’àmbit espanyol també va comparèixer el Ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui va anunciar que l’Estat Espanyol tancarà les seves fronteres terrestres a partir d’ahir a la mitjanit. Aquesta mesura no afectarà al personal diplomàtic, ni als treballadors transfronterers, ni tampoc al transport de mercaderies. 

PUBLICITAT