‘Informatiu’ 12 de març de 2020

Un home va morir ahir atropellat per un tren de mercaderies a l’estació de Reus al voltant de les dotze del migdia. Fins al lloc dels fets s’hi van dirigir els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Reus, els Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques, tot i que no van poder fer res per salvar-li la vida. 

Després de les pertinents proves i comprovacions es creu que podria tractar-se d’un suïcidi. El fet va alertar la circulació ferroviària al Baix Camp i al Camp de Tarragona, es van aturar tots els trens entre Reus i Tarragona i es va activar un sistema alternatiu de transport. A hores d’ara però ja s’ha restablert la circulació ferroviària. 

Per altre banda, la Cambra i el Cercle d’Infraestructures defensa aprofundir en la ‘gestió individualitzada’ de l’Aeroport de Reus. El director del Centre d’Estudis de Transport per a la Mediterrània Occidental i expert en qüestions aeroportuàries, Óscar Oliver, ha defensat que les institucions del territori han de seguir treballant per “aprofundir en la gestió individualitzada de l’Aeroport de Reus”.

Oliver ha estat el ponent principal d’una nova jornada de la Fundació Cercle d’Infraestructures, en aquest cas centrada en el futur del model aeroportuari català. Creu que les institucions presents a la Taula Estratègia de l’Aeroport han de reivindicar la constitució del Consell Rector amb plenes competències per definir aspectes com la política comercial, el marc tarifari i l’impuls del pla director, entre d’altres. Aquest expert considera que “el cas de Reus és un bon exemple de gestió individualitzada”.

Més mesures al Camp de Tarragona per frenar l’expansió del coronavirus. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha decidit aquest dimecres, 11 de març, suspendre algunes de les activitats previstes pels pròxims dies com a mesura de prevenció i contenció del Covid-19. La mesura afecta les festes de Sant Josep de Miami Platja que s’ajornaran a una nova data.

En esports, L’Ultra Trail Llastres, que s’havia de celebrar a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant entre els dies 13 i 15 de març, ha quedat suspesa per l’aplicació de les recomanacions de prevenció del Covid-19. La decisió es va pendre ahir dimecres en una reunió entre l’Ajuntament, el Club Centre Excursionista Serres de Mestral i els responsables de l’organització.

En aquesta trobada, precisament, s’ha decidit suspendre la tercera UT Llastres, que incloïa una prova d’ultraresistència amb tres etapes, així com l’onzena Cursa de la Portella, el Canicross i les curses familiars, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) contra el coronavirus.

L’organització «lamenta profundament els inconvenients que aquestes decisions puguin causar», alhora que reitera el seu «compromís amb la salut de les persones» i, sobretot, «la voluntat de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries».

PUBLICITAT