‘Informatiu’ 11 de març de 2020

Ahir a la tarda és van confirmar els primers quatre casos de coronavirus a la demarcació de Tarragona. Dues persones han donat positiu a Cambrils i dues més a Salou. En el cas de Cambrils es tracta d’una dona de 79 anys i la seva filla de 46. Les dues es troben aïllades a casa i de moment presenten un bon estat de salut. El contagi hauria estat durant la seva visita a un familiar a Bèlgica que, anteriorment, havia estat al nord d’Italia.

En el cas de Salou es tracta d’un matrimoni que també ha donat positiu. Tant l’home de 54 anys com la dona de 60, es troben bé i en aquest segon cas s’haurien contagiat a través d’un familiar de Vitoria, que com sabem és un dels llocs on més està afectant el COVID-19.

I en plana esportiva, en relació amb aquesta alerta sanitària, ahir al migdia el Consejo Superior de Deportes (CSD) va comunicar a les Federacions esportives espanyoles que totes les competicions i esdeveniments esportius a Espanya, professionals i amateurs, s’hauran de disputar a porta tancada durant les pròximes dues setmanes

Això afecta a clubs del Baix Camp com són el Reus Deportiu d’Hoquei patins perquè s’ha ajornat la copa de rei on encara tenia possibilitats o també al Riudoms Femení, ja que qualsevol esdeveniment esportiu de qualsevol competició s’haurà de jugar a porta tancada.

Deixem de banda ara el tema coronavirus, perquè l’Ajuntament de Cambrils ha reordenat un tram de l’avinguda Països Catalans per millorar la seguretat viària i incrementar les places d’estacionament de vehicles. Els treballs, que es van realitzar la setmana passada, es van portar a terme entre el carrer Bertran de Cambrils i la rotonda de l’Ajuntament. La reforma ha consistit en la supressió d’un dels tres carrils que hi havia en sentit ascendent i la modificació de les places d’estacionament existents.

El motiu de la reordenació ha estat la disminució del 75% de la circulació que s’havia detectat en aquest tercer carril, ja que majoritàriament els vehicles tenen tendència a utilitzar el carril contigu a la riera i, des de fa dos anys, una part del trànsit rodat que va des dels barris del port cap a les sortides en direcció a Reus i Tarragona passa pel carrer del Camí del Molí d’Avall.

La reducció de tres a dos carrils també permet que la plataforma de la calçada reformada tingui, cada cop més, un ús més propi de vial de servei, i que el trànsit per aquesta via sigui més pacificat i ordenat.

Les places d’aparcament en filera s’ha convertit en places en cordó de 45 graus. D’aquest manera, s’ha incrementat l’oferta de places, passant de les 21 que hi havia fins ara a les 32 que hi ha actualment. 

I parlem ara de que s’ha iniciat un nou pla d’ocupació municipal a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Fins al 20 de març es poden presentar sol·licituds per aquest nou Pla d’ocupació municipal d’aquest 2020 on s’han destinat 616.000 euros. Ens ho explica Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet.

I ara marxem fins a la Selva, on el Casal Jove ha ampliat horaris i proposa noves formes per dinamitzar les activitats a l’espai. A partir d’ara, seran els propis nois i noies els que proposin les dinàmiques del Casal Jove, sota l’assessorament d’Icaria Cooperativa. Des de Ràdio La Selva, Antonio Mellado.

Els dos centres de primària selvatans, l’Abel Ferrater i el Sant Rafael, engeguen la maquinària de les preinscripcions pel curs 2020-2021, seguint les directrius fixades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Ens en dóna més detalls novament, des de Ràdio La Selva, Antonio Mellado.

PUBLICITAT