#BaixCampInfo | L’Hospital de Reus incorpora un accelerador lineal

L’Hospital Sant Joan de Reus ha incorporat avui un nou accelerador lineal per fer tractaments amb radioteràpia. Es tracta d’un aparell d’última generació, que substituirà el que s’utilitzava fins ara al centre, i que permet adequar millor el tractament a cada pacient i reduir els efectes secundaris. 

El nou accelerador lineal, finançat per la Fundació Amancio Ortega, té les mateixes característiques de l’aparell que es va instal·lar a la Unitat de Radioteràpia de les Terres de l’Ebre l’octubre passat. 

D’aquesta manera, mentre es facin els manteniments periòdics, els pacients podran rebre el mateix tractament a l’altra centre, sense haver-se de fer cap prova complementària. 

S’ha de tenir en compte, que l’hospital Sant Joan de Reus és el de referència en oncologia al territori. A la demarcació de Tarragona, cada any es diagnostiquen uns 5 mil casos de càncer i la meitat són tractats amb radioteràpia. 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat que entre tres setmanes i un mes després de retirar la mascareta en escoles es generalitzarà a la població. 

En una entrevista a la Xarxa ha defensat aquesta retirada “gradual”, començant pels més petits, seguint pels alumnes més grans i acabant pel conjunt de la societat. 

El conseller ha explicat que ho portaran al Consell Interterritorial aquesta setmana. En aquest sentit, ha confiat que podran “persuadir” la resta de comunitats. 

PUBLICITAT