#BaixCampInfo | Ferrocarrils treu a licitació el projecte del tramvia

Ferrocarrils de la Generalitat ha tret a licitació el projecte constructiu del tramvia del Camp de Tarragona entre Cambrils i Vila-seca per prop de 2 MEUR. L’empresa escollida disposarà d’un any i mig per elaborar el document. 

Aquest determinarà les obres que cal fer per implantar el sistema de tramvia i integrar-lo a la trama urbana de Cambrils, Salou i Vila-seca. 

També s’analitzarà quin és el millor sistema d’energia a utilitzar, per no haver d’instal·lar catenàries en àmbits densament poblats. 

La implantació del servei, que inclourà un centre de control de cotxeres i material mòbil, tindrà un pressupost de 150 milions d’euros.

En paral·lel, s’està redactant l’estudi informatiu de la segona fase del tren-tram, per fer-lo arribar a Reus i Tarragona. Ja s’ha avançat que es farà un traçat independent de la xarxa d’Adif, per tal que trens i tramvies no hagin de compartir via. 

Un cop s’instauri el sistema de tramvia i funcioni a ple rendiment, es calcula que la demanda serà de nou milions de viatgers anuals.

La Universitat Rovira i Virgili celebrarà eleccions al rectorat a finals del mes de maig. Concretament els comicis es faran durant dues jornades: del 23 al 25 de maig i serà la primera vegada que es faran de manera telemàtica. Si cap candidat obté més del 50% dels vots es farà una segona volta a principis de juny. 

El Consell de Govern de la universitat ha aprovat el calendari i funcionament de les eleccions, que es convocaran formalment el 25 d’abril. A partir d’aquesta data es podran presentar les candidatures. 

La rectora de la URV, Maria José Figueras, ja ha manifestat la voluntat de presentar-se a la reelecció per poder donar continuïtat als projectes que hi ha en marxa. 

PUBLICITAT