#BaixCampInfo | El sector turístic a l’expectativa de l’afectació de la guerra

El sector turístic de Tarragona es mostra a l’expectativa de com li pot afectar la guerra de Rússia a Ucraïna. Aquest estiu es preveia començar a recuperar aquest mercat, molt important per al territori, però que els darrers anys havia perdut pes, sobretot amb la pandèmia. Ara les expectatives de recuperació s’allunyen. 

Tot i que ja havia començat a perdre força, el 2019, abans de la covid, el mercat rus es mantenia en tercera posició a la demarcació, per darrere dels visitants francesos i britànics. 

La pandèmia va suposar una primera estocada, i ara la guerra en pot suposar una de nova. 

El portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià, ha explicat que aquest estiu encara no s’esperava una gran recuperació, sobretot per les normatives sanitàries. S’havien, però, començat a impulsar campanyes per captar el turisme ucraïnès. Guardià ha dit que ara tot està a l’aire. 

Josep Maria Arauzo, catedràtic d’economia de la URV, també creu que, tenint en compte la situació bèl·lica i les sancions econòmiques imposades a Rússia, aquest estiu la Costa Daurada ja es pot oblidar del turisme rus. 

PUBLICITAT