Home La Plaça--- La Plaça informatiu ‘Informatiu’ 26 de juny de 2020

‘Informatiu’ 26 de juny de 2020

En relació amb el COVID, Reus continua amb una afectació baixa del coronavirus però això no vol dir que s’hagi d’abaixar la guàrdia. Després d’haver tingut pics d’activitat a l’UCI de fins a una trentena de pacients amb coronavirus, actualment fa 15 dies que no hi ingressa ningú.

I ara marxem cap a allà, perquè L’emergència sanitària a causa de la Covid-19 va trastocar els plans de presentació del llibre ‘Fot-li que és de Reus 2’ dels autors Josep Baiges i Jordi Romero que, amb aquest segon volum, incorporen un centenar més de personatges de la ciutat de Reus. Jordi, explica’ns una mica més.

A partir d’avui i fins el 17 de juliol s’obre el termini per presentar les sol·licituds de les ajudes menjador a la ciutat. Unes ajudes que enguany incrementen la seva dotació i relaxen el llindar per accedir-hi. Per aquest motiu, el consistori augura que hi hagi més famílies que les demanin. En tens més informació Jordi?

I a Cambrils, l’Ajuntament ha mostrat el seu rebuig més contundent davant l’agressió sexual patida la nit de Sant Joan per part d’una dona del municipi. Asseguren que “qualsevol forma de violència exercida contra les dones vulnera els nostres drets fonamentals, la nostra llibertat i en el cas de la violència sexual la nostra sexualitat”. I han afegit que “Posem el pes de la responsabilitat en els homes masclistes que no entenen ni respecten que una relació s’estableix únicament des del consentiment conscient i lliurement atorgat, un consentiment que pot deixar de ser-ho en qualsevol moment i que ha de respectar-se de forma immediata”.

A més, L’Ajuntament  s’ha compromés a seguir treballant en coordinació amb altres administracions per conscienciar a la ciutadania i eradicar aquesta xacra. El consistori cambrilenc disposa de la Xarxa d’Atenció a Víctima (XAV) de la Policia Local i del Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD), que dóna suport a les víctimes i les acompanya en coordinació amb altres serveis municipals. A més, des de l’àrea d’Igualtat s’elaboren plans, s’impulsen campanyes de sensibilització per la ciutadania i programes eductius per a les escoles i instituts. 

PUBLICITAT