Home La Plaça--- La Plaça informatiu ‘Informatiu’ 25 de març de 2020

‘Informatiu’ 25 de març de 2020

Nous positius de COVID-19 a la demarcació de Tarragona, aquest dimarts s’han diagnosticat 37 casos nous. Així doncs a hores d’ara s’han detectat 228 positius al nostre territori des dels primers casos que es van confirmar. A la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’han detectat en total 195 positius, dels quals 110 estan hospitalitzats, i 29 es troben a l’UCI. Cal destacar que es van produïr tres morts. 

D’altra banda a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre s’han determinat 33 positius, 14 es troben hospitalitzats i set a l’UCI. En aquesta regió s’ha produït una mort, i va ser el 20 de març. Amb tot plegat respecte aquest dilluns 23 de març l’augment ha suposat d’un 16,2%.

A Reus per exemple, ja són 23 els positius de coronavirus atesos a l’Hospital Sant Joan de Reus, segons han fet saber el regidor de Salut de l’Ajuntament, Òscar Subirats, al costat del batlle, Carles Pellicer, i la regidora de Benestar Social, Montserrat Villella. Tots tres van explicar, ahir dimarts al migdia, com s’està prevenint la propagació del coronavirus des de la capital del Baix Camp.

A banda, s’han facilitat diverses xifres, algunes de les quals relatives a les actes aixecades per la Guàrdia Urbana als veïns que han incomplert el confinament un total de 319. També s’ha apuntat que ja són 15 les persones sense sostre les ateses davant aquestes circumstàncies de confinament total i que no hi hagin més contagis.

En quant al nombre de llits d’UCI, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus en té 22. L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, explicava aquest divendres que quatre persones estaven a la Unitat de Cures Intensives, per tant tenien 18 llits disponibles contant que els altres no estaven ocupats amb pacients amb altres malalties.

A la capital del Baix camp s’ha fet una nova crida per alleugerir el confinament, en aquest cas als usuaris que es troben ingressats al centre psiquiàtric Institut Pere Mata de Reus perquè puguin disposar de suport psicològic. Ens amplia la informació en David Fernàndez, des de LANOVA Ràdio de Reus.

I sense deixar Reus, un veí del municipi ha estat enviat a presó després de no respectar el confinament de l’Estat d’Alarma i amenaçar a la gent que es trobava en contagiar-lis el virus. Ens ho explica novament en David fernàndez, des de LANOVA Ràdio de Reus.

Ara marxem cap a Cambrils on l’Ajuntament s’ha aderit al manifest dels diferents ens locals per afrontar la crisi sanitària del coronavirus. Aquesta mesura en què diversos municipis demanen més recursos i eines per poder superar els reptes de l’emergència des de l’àmbit de la proximitat i el coneixement local. 

Aquest manifest que va ser redactat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Micropobles vollen unir forces per aquesta crisi sanitària i que puguin tenir corresponsabilitat en les decisions que es prenen des de l’àmbit de proximitat. A més en el manifest, els diversos municipis exigeixen disposar del superàvit del 2019, flexibilitzar les regles de la despesa i garantir ajuts i aportacions d’acord a la crisi.

I sense deixar Cambrils, hem de lamentar que la gent segueix sense respectar el ple confinament pel coronavirus. La Policia Local de Cambrils ha interposat 60 denúncies per incompliments de les restriccions acordades arran de l’estat d’alarma pel coronavirus. En concret, s’han denunciat tres establiments oberts que incomplien les restriccions i 57 persones que es desplaçaven sense cap de les justificacions previstes.

Entre els casos denunciats els darrers quatre dies, hi ha una persona amb antecedents penals i policials per robatoris contra la propietat, i un veí que feia un excés de desplaçaments des de casa seva fins a un supermercat amb compres molt petites. L’Ajuntament de Cambrils recorda que el confinament és una mesura obligatòria i imprescindible per aturar la propagació del coronavirus i evitar el col·lapse del sistema sanitari.

I ara anem cap a l’Hospitalet de l’Infant on Càritas reparteix aliments a les famílies necessitades a les seves llars. En una iniciativa empresa per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet el repartiment dels aliments de Càritas Parroquial queda assumit pel consistori per tal de garantir la seguretat del beneficiaris i dels voluntaris d’aquesta entitat. Ens ho explica Ariadna de la Calle, des de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

PUBLICITAT