Home La Plaça--- La Plaça informatiu ‘Informatiu’ 23 de juny de 2020

‘Informatiu’ 23 de juny de 2020

Com sempre, ja sabeu que comencem el nostre tram informatiu amb les noves dades de la COVID-19. No hi ha dades noves d’ahir, per tant recordem que amb dades d’aquest cap de setmana, s’han confirmat nous positius i en són 2.515 d’acumulats per prova PCR o ràpida. També s’han hagut de lamentar dues defuncions i en total en són 442 d’acumulades.

Segons aquestes dades a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona hi ha 2.180 positius acumulats i 397 defuncions en total.

D’altra banda a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre hi ha 335 positius acumulats i les morts en són 45 les totals. 

En quant a altes hospitalàries, se n’han donat un total de 1.090 al Camp de Tarragona i 129 a les Terres de l’Ebre.

I després d’aquest repàs com sempre marxem fins a la capital de la nostra comarca perquè l’Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l’energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d’inversions destinat a projectes municipals d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Jordi, si no m’equivoco a les 10 ha començat un seminari web per esclarir-ne tots els detalls no?

I a Reus també Jordi, els portadors del Lleó contracten detectius per trobar el Lleó Petit. Què ha passat? S’ha escapat?

Preocupació dels diferents municipis del Baix Camp per l’efecte que tindrà la decisió de Reus de no obrir les piscines a l’estiu. Aquesta decisió de la capital del Baix Camp afecta en gran part els pobles de la comarca, ja que temen que s’incrementi l’afluència de reusencs a les seves piscines municipals. Els consistoris ja tenien problemes abans d’aquesta situació, amb la incertesa  de la reobertura dels recintes limitant l’aforament i gestionant el control sanitari per evitar una possible propagació de la pandèmia, on s’ha sumat aquest cas.

Municipis com Riudoms, Almoster, Riudecanyes o Castellvell del Camp lamenten aquesta situació ja que tenen força preocupació que aquest fet els perjudiqui davant la falta de garantia de les distàncies de seguretat per les extensions del municipi comparada amb Reus. Moltes de les decisions seran la de limitar els aforaments o que només siguin els abonats habituals qui puguin accedir a les piscines municipals.