Home La Plaça--- La Plaça informatiu ‘Informatiu’ 20 de maig de 2020

‘Informatiu’ 20 de maig de 2020

Se segueixen confirmant persones contagiades per COVID-19. Amb dades d’ahir dimarts se’n van confirmar 88 més i n’hi ha 2.311 d’acumulades per prova PCR o ràpida. A més hi ha més sospitosos, 107 nous i en són 15.968 d’acumulats. Recordem que els sospitosos són aquelles persones que tenen símptomes però que no se’ls ha fet la prova. A més es va lamentar una mort, i ja en són 414 d’acumulades.

eric paula

Segons aquestes dades a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona hi ha 1.989 positius acumulats, dos menys que dilluns. En aquesta Regió hi ha 12.280 casos sospitosos, i és aquí on es va produir una defunció, i ja en són 372 d’acumulades.

D’altra banda a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre hi ha 322 positius acumulats i 3.688 sospitosos. En aquesta regió no es va haver de lamentar cap mort segueixen sent 42 les acumulades. 

Les altes hospitalàries segueixen sent les mateixes que vam anunciar ahir sobre el cap de setmana. A hores d’ara ja se n’han donat 942 al Camp de Tarragona i 122 a les Terres de l’Ebre.

I ara marxem cap a Reus, perquè l’Ajuntament destinarà 400.000 euros en bons per al comerç local. Ens ho explica, com sempre, el nostre company Jordi Escoda. Bon dia Jordi!

I no marxis Jordi, perquè s’han col·locat les primeres pedres del capcer de la Casa Navàs de Reus, emblema del modernisme a Reus, i tu en tens més informació!

L’Ajuntament de Cambrils i les entitats festives estan treballant en una Festa Major de Sant Pere alternativa amb diversos actes que es puguin celebrar dins dels marges del que serà la «nova normalitat», que de moment permetrà participar en els esdeveniments des de casa o puntualment al carrer però evitant les aglomeracions de gent.

La regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, ha avançat que estan treballant per realitzar una sèrie d’actes festius i culturals que majoritàriament es podran gaudir de forma virtual a través de les xarxes de l’Ajuntament i de Ràdio Cambrils. A més ha afirmat que l’essència de Sant Pere és que la gent surti al carrer, gaudeixi de la vida social, de les revetlles i concerts i dels actes populars però aquest any la Festa Major s’haurà de reinventar i viure d’una altra manera. 

L’Ajuntament de Riudoms i el CERAP engeguen els premis Arnau de Palomar 2020. Enguany és la 29a edició que es celebren aquests guardons en les modalitats d’Investigació, Recerca juvenil, Recull fotogràfic, Narrativa breu o Reculls de poesia entre d’altres. La dotació econòmica conjunta de tots els premis és de 6.500 euros i la participació és oberta a qualsevol persona resident a Catalunya. L’objectiu d’aquests premis és impulsar la recerca i la creació i fer-ho centrant-se en temàtiques amb impacte social i local, impulsant així la cultura del món local. Per això, en l’actual context de crisi de la Covid-19.

Els organitzadors del CERAP i el consistori riudomenc han proposat que el projecte de la modalitat Investigació dels premis de 2020 posi el focus en un dels sectors que s’ha evidenciat que són més imprescindibles: la pagesia de proximitat. En concret, la temàtica que serà objecte d’estudi és «Present i futur de l’agricultura a Riudoms i a la comarca del Baix Camp». Així doncs, Riudoms tractarà dos qüestions essencials al territori com és el producte de proximitat i el sector cultural, uns focus afectats per la crisi del covid-19.