Home La Plaça--- La Plaça informatiu ‘Informatiu’ 19 de maig de 2020

‘Informatiu’ 19 de maig de 2020

Les dades d’ahir dilluns són una mica extranyes perquè, aquestes indiquen que han disminuït els acumulats per prova PCR o ràpida, i dels 2.226 d’aquest cap de setmana s’han passat a 3 menys, 2.223 d’acumulats segons les dades d’ahir. En canvi, si augmenten el nombre de sospitosos, n’hi ha 242 de nous i en són 15.861 d’acumulats. Recordem que els sospitosos són aquelles persones que tenen símptomes però que no se’ls ha fet la prova. A més es va lamentar una mort, i ja en són 413 d’acumulades.

Segons aquestes dades a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona hi ha 1.992 positius acumulats, dos menys respecte les dades del cap de setmana. En aquesta Regió hi ha 12.146 casos sospitosos, i és aquí on es va produir una defunció , i ja en són 371 d’acumulades.

D’altra banda a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre es va confirmar un positiu menys, i en són 231 d’acumulats, a més hi ha 3.715 sospitosos. En aquesta regió no es va haver de lamentar cap mort.

Les altes hospitalàries segueixen sent les mateixes que vam anunciar ahir sobre el cap de setmana. A hores d’ara ja se n’han donat 943 al Camp de Tarragona i 122 a les Terres de l’Ebre.

El sector de l’hostaleria de la demarcació de Tarragona celebra que s’hagin omplert les terrasses de bars i restaurants en la primera setmana de la fase 1 del pla de desescalada però lamenta les aglomeracions de gent que s’han produit. En aquesta primera setmana, el gremi en fa una valoració agredolça ja que la resposta ha estat bona d’omplir terrasses però que hi ha hagut gent que no ha respectat les distàncies de seguretat. Per això, des del gremi criden a la responsabilitat dels empresaris i dels clients i a banda, demanen més mesures econòmiques per pal·liar la crisi i evitar que es perdi teixit empresarial.

Des de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona han reconegut que aquest establiments puntuals no van complir les distàncies de seguretat entre les taules a principis de setmana i, diuen, n’han fet autocrítica. el president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, va declarar que el passat Dilluns van sortir “com a lleons” perquè portaven mesos a les gàbies, i que han demanat als restauradors que compleixin les normes sanitàries, perquè no podem fer un pas enrere i retrocedir una fase, i que això seria catastròfic segons ha subratllat Pintado. El president de l’entitat també ha demanat més implicació dels clients a l’hora de dur mascareta i de respectar les distàncies interpersonals.

L’Ajuntament de Reus va presentar ahir el Pla de Reactivació Econòmica i Social del municipi. El nostre company, Jordi Escoda, va seguir al detall la roda de premsa. Bon dia Jordi, explica’ns.

L’equip de senyalització de la Policia Local de Cambrils ha instal·lat 30 panells informatius per indicar als vianants que circulin per la seva dreta i mantinguin la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones com a mesura de prevenció per evitar contagis. L’Ajuntament recomana a les persones que es desplacin a peu pel municipi que caminin per la vorera de la dreta (en voreres estretes) o bé pel costat dret de la vorera (en voreres amples), sobretot en el llocs amb més afluència de gent.

Els panells informatius en català, castellà i anglès s’han instal·lat a les zones més concorregudes com el passeig marítim, l’Avinguda Charles Darwin, l’Avinguda Països Catalans, el Passeig la Salle, el Passeig Albert, el Parc del Pescador i el Parc del Pinaret.