Constiuït el mapa polític al Baix Camp

Constituïts aquest cap de setmana els alcaldes del Baix Camp amb pocs canvis i novetats, la irrupció d’ERC ha sigut la més destacada amb la presència a 50 ajuntaments del Camp de Tarragona i 16 amb presència al Baix Camp. L’Ajuntament de Montbrió del Camp reelegeix com a alcaldessa a Carmina Blay, d’acció per Montbrió que pren el càrrec amb un nou mandat després de prendre l’alcaldia i el relleu de l’antic alcalde Vicenç Ferré. A Riudoms també ha pres possessió del càrrec per quatre anys més, Sergi Pedret de Junts per Riudoms, regidor de l’ajuntament des del 2015 i que va prendre possessió de l’alcaldia el passat 1 de desembre, ara arrenca una legislatura íntegre. A les Borges del Camp l’alcalde Joaquim Calatayud del PdeCat, que repeteix també mandat.

Un dels pocs municipis que ha canviat el consistori és Riudecanyes, Josep Maria Tost després de 24 anys com a alcalde del municipi, va optar no presentar-se aquest any com a alcalde i entrarà ERC com a força absoluta després d’obtenir la majoria amb l’alcalde Ernest Roigé. A Riudecols també hi ha hagut un canvi sustancial de govern amb l’entrada d’ERC i la representant del partit Beatriz Mayordomo que agafa el càrrec que va deixar la succesora Anna Aragonès.

ERC també ha tingut presència a municipis com Almoster, Colldejou, Duesaigües i destacar la presència a Botarell amb la reelecció de Lluís Escoda com a alcalde del municipi. A Mont-roig del Camp continua Fran Morancho com alcalde repetint legislatura i el mateix succeix a Prades en què Lidia Bargas pren l’alcaldia del municipi. A l’Alforja continuarà com a alcalde Joan Josep García que perd un regidor i a Almoster, la majoria d’ERC marca la directriu com a govern municipal.

A Pratdip repeteix com alcalde Joan Maria Rovira que ha obtingut 5 regidors de 7 tenint aixi una majoria absoluta. Finalment a l’Albiol, la irrupció al govern del PSC que manarà durant un any i després ERC irrumpirà els altres tres anys de mandat restants reemplaçant l’antiga alcaldessa del municipi Lidia Guerrero.

Així ha quedat el mapa polític que prendran càrrec fins el 2023.

PUBLICITAT