El centre d’art de Tarragona inaugura la seva nova exposició ‘Bind’

El Centre d’Art de Tarragona estrena avui nova exposició. Es tracta de Bind, una mostra fotogràfica d’autors contemporanis de la ciutat que vol homenatjar el 30 aniversari de la Biblioteca Municipal de Torreforta, així com a la dona que porta el nom de la Biblioteca, Pepita Ferrer, una de les millors escaquistes del nostre país, vuit vegades campiona d’Espanya i primera dona del país en aconseguir la categoria de Mestra Internacional Femenina.

Així, Bind és una exposició fotogràfica que gira entorn el món dels escacs. De la mà del prestigiós fotògraf tarragoní Pep Escoda, comissari de la mostra, que ha aconseguit reunir l’obra de 16 artistes del territori per tal d’endinsar el visitant en l’enigmàtic món de la Pepita Ferrer i veure els escacs com mai els hem imaginat. 

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assistit aquesta tarda a la inauguració acompanyat de la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i del director del Centre d’Art, Vicent Fibla, així com dels diferents fotògrafs partícips de la mostra. L’alcalde Ricomà ha volgut destacar “el paper importantíssim que ha jugat durant aquests 30 anys la Biblioteca Pepita Ferrer, apropant l’accés lliure al coneixement, a la informació, al plaer de la lectura a moltíssima gent”.  Per la seva banda, la consellera Inés Solé ha reiterat “l’objectiu ambiciós de les Biblioteques Municipals de seguir arribant a tots els barris de Tarragona teixint complicitats amb els agents del territori i fent-se visibles als ulls de tothom com a referents de la ciutat que són”. 

La mostra, la conformen les imatges dels fotògrafs Abelardo Castellet, Adrià Borràs, Alba Rodríguez, Àlex Ayxendri, Alícia Fàbregas, Carles Llop, Cristina Serra, Gerard Boyer, Lluc Queralt, Meritxell Perpinyà, Nacho Mayals, Nadia Darnoun, Pep Escoda, Vanessa Pey, Verónica Moragas i Xavi Argente.  

Es podrà visitar fins al 30 d’agost a la Casa Canals.

PUBLICITAT