Reus, ERC guanyadora de les eleccions espanyoles

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat per primer cop a Reus unes eleccions generals. Els republicans han remuntat l’escrutini i han aconseguit una victòria històrica.

En segona posició ha quedat el PSC, amb 12.000 vots. Els socialistes, històricament, sempre havien quedat primers a les eleccions generals a la ciutat, però en els darrers anys, En Comú Podem i CiU els havien passat al davant. En aquesta vegada, han estat els republicans qui els han sigut guanyadors. Ciutadans, amb uns resultats molt similars als del 2016, ha assolit la tercera plaça.

Andreu Martín, primer secretari de l,agrupació de Reus valora els bons resultats socialistes a les eleccions generals.

Publiée par PSC Reus sur Dimanche 28 avril 2019

El gran damnificat de les eleccions generals a la ciutat ha estat el PP, que ha caigut 10 punts respecte a les eleccions del 2016, quan havien assolit el 16% dels vots. En aquest (28A), els populars s’han quedat a 3.000 vots. De fet, el PP ha quedat per sota de VOX.

L’altre afectat de les eleccions és En Comú Podem, que ha caigut més d’un 7’5%. Junts per Catalunya ha incrementat el nombre de vots a la capital del Baix Camp, per bé que ha caigut el tant per cent de suport. Ha superat els 6.000 vots, davant els 5.950 del 2016, però l’increment de participació els ha deixat a l’11’31% de suports, davant el més de 13,5 de fa dos anys.

PUBLICITAT