#CarrerMajor Especial Dia Mundial de la Poesia a Castellvell del Camp

Monogràfic transmèdia del Dia Mundial de la Poesia del #CarrerMajor des de Castellvell del Camp. El magazín de les vuit ràdios del Camp de Tarragona produït per La Xarxa de Comunicació Local, es desplaçava fins al municipi del Baix Camp en motiu de la celebració del Dia Mundial de la Poesia, adoptat per la UNESCO l’any 1999. A Castellvell, es commemorava un any de la obertura de la Biblioteca Marina Capdevila i hem conegut tots els detalls d’aquest equipament municipal, ens hem endinsat dins l’escola Santa Anna on els alumnes van recitar alguns fragments poètics.


1er any de vida Biblioteca Marina Capdevila

La Biblioteca Marina Capdevila de Castellvell del Camp

A #CarrerMajor ens hem endinsat a la Biblioteca Marina Capdevila de Castellvell del Camp. En el seu primer any de vida, hem parlat amb Alba Miró, bibliotecària que ens va explicar com ha evolucionat


La poesia a les escoles

Ens endinsem a l’escola Santa Anna i els relats poètics

A l’especial #DiaMundialdelaPoesia de Carrer Major vam marxar amb la nostra unitat mòbil per conèixer de primera mà com s’imparteix poesia a les aules. Allà, el nostre company Miquel Llaberia, va poder conversar amb els diversos alumnes i la directora de l’escola, Montse Anglès amb el repte de consolidar la poesia com a reclam educatiu.


Els guanyadors del concurs “El Portal” i l’aposta cultural de Castellvell

Els premiats del concurs ‘el Portal’ i l’aposta cultural de Castellvell del Camp

Castellvell del Camp és l’exemple d’aposta cultural en tots els sentits. Amb poc més de 3.000 habitants, Castellvell compta amb una àmplia oferta de certamens culturals com els premis “El Portal” que arribava. a la seva IX edició i on escriptors d’arreu del país amb narrativa en català on  amb un primer premi de 700 euros i un accèssit de 300 euros, però també aquest any, per primera vegada, es convoca un premi de poesia en català amb un primer premi de 300 euros i un accèssit de 150 euros.


La importància de l’Ateneu Cultural de Castellvell

Ateneu i Biblioteca, exemple de convivència

També vam amb parlar del concurs literari ‘El Portal’ amb Marc Figuerola, guanyador de fa dues edicions i vam conèixer els guanyadors de l’edició d’enguany amb Jordi Fortuny, regidor de Joventut i Esports i Jordi Jové, de Cultura, qui també van valorar el projecte de biblioteca i l’Ateneu.


Però la cultura, no només és literatura. Aquest cap de setmana Castellvell del Camp també acull un dels festivals de curtmetratges locals més importants del municipi com el “Frame Film Festival” i el “Visual Festival”.

Ho hem fet amb Núria Sardà, productora del ‘Visual Festival’, amb qui també vam avançar l’evolució de la 10a edició del Conte del Lluern que s’estrenarà per Sant Jordi, i del Frame Film Festival que s’hi celebra aquest cap de setmana a Castellvell del Camp, amb el seu director Josep Varo.


El “Making OFF” del Dia Mundial de la Poesia

Així es va realitzar el Dia Mundial de la Poesia a #CarrerMajor

Les vuit emissores del Camp de Tarragona que conformen #CarrerMajor van desplaçar-se fins a Castellvell del Camp per commemorar aquest dia mundial de la poesia coincidint amb el primer any d’obertura de la Biblioteca Municipal Marina Capdevila on ens van acompanyar els seus protagonistes i les seves inteiroritats: contacontes,Magazine de tarda amb la participació de vuit ràdios del Camp de Tarragona. De dilluns a divendres, de 16h a 19h. En directe a Ràdio Ciutat de Tarragona, Altafulla Ràdio, Ràdio Montblanc, Ràdio La Selva, Ona La Torre, LaNOVA Ràdio, Ràdio Hospitalet de l’Infant i Baix Camp Ràdio.

PUBLICITAT