L’Ajuntament activa el protocol d’actuació per fer front l’onada de calor

L’Ajuntament de Reus ha activat les mesures per fer front a l’onada de calor, una vegada la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya, ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. L’Ajuntament avança així uns dies els protocols d’actuació previstos en la campanya d’estiu. Tothom que conegui persones en risc de patir els efectes de l’onada de calor pot informar-ne els serveis municipals perquè se’n pugui fer un seguiment específic.

· Control periòdic de les treballadores familiars a tots els usuaris del servei d’ajuda a domicili. Lliurament de díptics i control de situacions que poden posar en risc els usuaris.

· Trucades periòdiques, dins el seu seguiment habitual, des de l’empresa que presta el servei de teleassistència als usuaris de l’Ajuntament.

· Trucades periòdiques, a demanda de Serveis Socials, així com visites per control i aportació d’estris necessaris des de Creu Roja en el marc de la seva col·laboració amb l’Ajuntament.

· Intervenció i seguiment de les persones que s’ha pogut detectar des de la xarxa de serveis socials que poden patir els efectes de la calor per problemes personals o d’habitatge.

També es recorda la necessitat d’informar els usuaris dels consells de prevenció als professionals d’Atenció Social Bàsica i a les empreses que presten serveis a la gent gran i es treballa de manera coordinada amb les Àrees Bàsiques de Salut per unificar esforços i arribar al màxim nombre de persones. L’Ajuntament calcula que amb aquestes mesures es presta una atenció directa a unes 2.500 persones.

PUBLICITAT