La Festa Major de Sant Pere a Cambrils, música, foc i tradició marinera

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils arriba carregada d’actes tradicionals per rememorar els orígens mariners de la vila, tres revetlles que faran ballar el públic fins a la matinada i altres propostes per tots els gustos i edats. La Festa Major començarà el 23 de juny amb l’arribada de la flama del Canigó al pàrquing d’Horta de Santa Maria, que consistirà en la lectura del manifest del president d’Òmniu, Jordi Cuixart; l’encesa de la foguera, l’espectacle de foc del Ball de Diables Els Cagarrieres, la ballada conjunta d’una sardana i coca de sucre i vi dolç per a totes les persones assistents. A la nit es manté la revetlla de Sant Joan, recuperada l’any passat, que enguany ballarà al passeig Miramar al ritme de l’Orquestra Europa, una formació amb 40 anys d’història formada per 13 músics que oferiran una nit memorable amb un repertori de cançons de sempre i la música més actual.

La festa continuarà el dia de Sant Joan amb les regates populars de llaguts tradicionals, el 26 de juny amb l’animació infantil dels Corsaris de l’Escuma de la companyia Xip Xap i el 27 de juny amb el concert de blues del grup Blueseria. El 28 de juny començarà amb les cucanyes tradicionals per a tota la família a la plaça Mossèn Batalla i acabarà amb la revetlla de Sant Pere a càrrec de l’Orquestra Nueva Etapa i el grup N.E.

La Diada de Sant Pere es despertarà amb les matinades a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres i els Gallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. A les 11 del matí, el Seguici festiu sortirà des de la des de la plaça Mossèn Joan Batalla i recorrerà els carrers del port fins a l’església parroquial de Sant Pere, on a les 12 se celebrarà la Missa Major. En sortir, hi haurà la tradicional ballada dels elements festius. Per acabar la diada, el polifacètic artista cambrilenc Pau Piqué oferirà un concert simfònic a l’auditori del Parc del Pescador.

PUBLICITAT