Torredembarra expressa la preocupació per les pantalles sonores que Adif vol instal·lar al municipi

L’Ajuntament de Torredembarra ha expressat la seva preocupació pel projecte d’Adif que preveu la construcció de més de tres quilòmetres de pantalles acústiques en diferents trams de la via del tren al seu pas pel nucli urbà. Les plaques farien entre tres i cinc metres d’alçada al llarg de bona part del traçat ferroviari, entre el pont dels Munts i el pont de Clarà, fet que suposaria un “impacte visual, especialment per als ciutadans que viuen al seu entorn”, ha destacat el consistori en un comunicat. Adif ha donat fins el 14 de març perquè l’ajuntament en faci un informe.

Tal com ha detallat el consistori, fins als quatre metres les plaques són metàl·liques i en les de arriben a cinc metres -majoritàries a Torredembarra-, l’últim metre és de metacrilat transparent.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha convocat tots els grups municipals per estudiar la proposta d’Adif i consensuar un informe que garanteixi el compliment de les diferents normatives contra la contaminació acústica amb un entorn visualment amable. Alhora, ha fet una crida a la ciutadania a aportar les seves opinions i propostes.

PUBLICITAT