Reus farà la Festa de l’Oli nou i donarà la benvinguda a la collita d’enguany

Els dies 16 i 17 de novembre tindrà lloc a la plaça de la Llibertat una nova edició de la Festa de l’Oli Nou. 22a Fira de l’oli DOP Siurana, un certamen que organitza l’Agència Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en el que són presents els productors més importants de la DOP Siurana, que presenten de forma col·lectiva el seu oli nou. En l’organització de la Fira també col·labora el Gremi de Forners de Reus i Comarca, els Mercats de Reus i les entitats comercials de la ciutat.

Ja fa 22 anys que l’Ajuntament de Reus va organitzar el primer certamen de la Fira, amb l’objectiu de  reunir a Reus els productors més importants de la DOP Siurana.

Actes previs a la Fira:

  • “Ruta de l’oli pel Baix Camp en bicicleta”. Dissabte 10 de novembre, sortida des de l’Estació EnològicaRuta de 50 km entre oliveres pels municipis i molins de la DOP Siurana al Baix Camp, amb degustació d’oli nou. Organitza BiciCamp amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp i CR DOP Siurana. Inscripcions www.infobicicamp.org
  • “Biblio amb DOP Siurana”. Dilluns 12 de novembre a les 18:30h, a la Biblioteca Central de Reus. Tast a cegues d’oli: quina olor té l’oli? I quin sabor té? Descobreix els atributs de l’oli. Activitat gratuïta amb inscripció a  https://biblioteques.reus.cat/inscripcio-al-tast-doli
  • Les entitats comercials (Unió de Botiguers, El Tomb, Passeig Comercial El Pallol, Eix Prim Sunyer) i el Gremi de forners de Reus i comarca, participen en la promoció del certamen, i del 10 al 17 de novembre els aparadors dels establiments de la ciutat s’ambientaran amb la temàtica de l’oli Siurana, per difondre l’arribada de l’oli nou a Reus.
  • Campanya especial als Mercats Central i del Carrilet de Reus. Del 12 al 16 de novembre, les parades obsequiaran als seus clients amb butlletes pel sorteig de diferents premis d’oli Siurana, consistents en 5, 10, 15, 20 i un primer premi consistent en el «Teu pes en oli». El dissabte 17 de novembre, a les 17’30 h, a la Fira de l’Oli nou, s’extreuran les butlletes guanyadores, i per obtenir el premi, serà necessari trobar-se a la plaça en el moment del sorteig.
  • Degustació de l’oli Siurana nou als restaurants de Reus. Del 12 al 18 de novembre. Una iniciativa en la que participen 17 restaurants de la ciutat, què oferiran en als seus clients una degustació d’oli nou DOP Siurana al principi dels àpats.
PUBLICITAT