Lotte Energy Materials produirà 30.000 tones d’elecfoil anuals

L’empresa sud-coreana Lotte Energy Materials preveuen començar les obres de construcció de les fàbriques a inicis de l’any vinent a Mont-roig del Camp. Una inversió de 1.200 MEUR que, si tot va bé, veuria l’obertura de les fàbriques de components de bateries elèctriques l’octubre de 2025.

El conseller d’Empresa de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, destaca que aquesta inversió va en línia de l’estratègia industrial del govern.

Representants de l’empresa han detallat que l’objectiu és la producció de 30.000 tones d’elecfoil anuals, un component fet majoritàriament amb coure indispensable per les bateries elèctriques. També han comentat que les següents fases del projecte, amb més fàbriques, arribaran en un futur depenent de l’evolució del mercat de vehicles elèctrics, que preveuen que incrementi de manera important en els següents anys, especialment el d’alta gamma. A més, també implementaran un sistema de reaprofitament de l’aigua, a causa de la situació actual de sequera, que permetrà reutilitzar entre un 50 i 60% de les 2.500 tones d’aigua necessàries pel funcionament de la fàbrica.

PUBLICITAT