Es detecta presència del Virus del Nil en una finca de Riudoms

La Generalitat de Catalunya ha informat l’Ajuntament de Riudoms de la detecció del Virus del Nil Occidental en 3 cavalls d’una explotació ubicada al municipi. Arran d’això s’ha activat el protocol per evitar-ne la transmissió.

Ha estat en un marc d’una anàlisi rutinària que s’ha detectat la presència del virus. Per això  la Generalitat, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha activat les actuacions que estableix el protocol per a la vigilància i el control d’aquest, com la inspecció conjunta de la finca. La principal via de transmissió del virus és a través de la picada de mosquits infectats. En humans la infecció no produeix símptomes en el 80% dels casos i generalment solen ser lleus.

Aquest virus ja s’havia detectat a Riudoms els anys 2020 i 2021. Per aquest motiu,  la Regidoria de Serveis Públics realitza tractaments contra la proliferació dels mosquits i les larves en els espais públics del municipi de manera periòdica.

La majoria d’espais on es reprodueixen els mosquits són privats, per això l’Ajuntament  ha demanat a la població que realitzi totes aquelles accions i mesures de prevenció per evitar els punts de cria de mosquits i les picades de mosquits infectats. 

PUBLICITAT