El Racing Bonavista donarà visibilitat a l’autisme a la nova samarreta de l’equip femení

El proper dissabte 8 de maig, a les 19h, tindrà lloc l’acte de presentació de la nova samarreta de l’equip femení d’infantil cadet del Racing CF Bonavista, a la gespa del Camp de Futbol Municipal de Bonavista. La samarreta lluirà el logotip de l’associació Todos En Azul  l’Autisme, -que dona suport a les famílies amb infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)-, amb l’objectiu de donar visibilitat a l’autisme. Abans dels parlaments, es farà la “sacada d’honor” a càrrec d’un infant de Todos En Azul. El club tarragoní ha convidat la tinent d’alcalde i consellera de Benestar Social de l’Ajuntament de Tarrgona, Carla Aguilar-Cunill, la consellera d’Esports, Mary López, el president de Todos En Azul, Juan José Caravaca, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Alfonso López, entitat que ha col·laborat amb l’edició de les samarretes.

L’entrenador de l’equip femení del Racing Bonavista, Daniel López, ha explicat que aquesta és una mostra del compromís que té el club en “donar visibilitat a temes socials i, en aquest cas, donar normalitat a un tema com l’autisme”. López ha posat en valor que “al futbol base cal donar uns valors i un aprenentatge als nens i a les nenes, perquè quan surtin cada setmana a jugar sigui per passar una bona estona tant si es guanya com si es perd”. L’entrenador ha dit que ja és hora de trencar els tòpics i de normalitzar la vida esportiva: “A futbol hi pot jugar qui vulgui, tant si és nen com si és nena, si és d’una condició sexual o d’una altra o si té autisme o qualsevol altre tipus de capacitat diferent”.

Per la seva banda, el president de Todos En Azul (TEA), Juan José Caravaca, s’ha mostrat molt agraït al Racing perquè “se sumi i posi el nostre logo a les samarretes, ja que servirà per conscienciar una mica més la població en l’àmbit de l’esport”.

Les noves samarretes lluiran també en els partits de fora de casa, molts d’ells al radi de Barcelona, ja que és on es concentren els equips femenins més importants de Catalunya.

La Taula d’Entitats de la FAVT

Aquesta iniciativa va sorgir fruit de l’adhesió de l’associació Todos En Azul a la nova Taula d’Entitats creada per la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT). L’objectiu de la taula és obrir la federació veïnal a altres entitats i a la ciutadania en general per tal de buscar noves sinergies i col·laboracions. En aquesta ocasió la taula ha permès la col·laboració de la FAVT amb el Racing CF Bonavista i Todos en Azul.

PUBLICITAT