Denuncien una empresa de Vila-seca per utilitzar fraudulentament gasoil en la seva flota de vehicles

La Guàrdia Civil ha denunciat una empresa de Vila-seca, dedicada a la fabricació i venda de gel a establiments de la província, per utilitzar gasoil bonificat en la seva flota de vehicles. Davant les sospites per aquest ús, el cos armat va fer un seguiment dels camions i furgonetes de repartiment durant diferents dies i franges horàries. Davant el fet que l’empresa només reparteix sota demanda i no està oberta tot el dia van demanar la col·laboració als cossos policials dels municipis propers perquè els avisessin quan detectessin els vehicles. Així, el passat 3 d’abril els guardes municipals de Riudoms van localitzar-ne una furgoneta i van avisar la Guàrdia Civil, que va comprovar que el gasoil del dipòsit era bonificat del tipus ‘B’.

Pla obert de l'exterior de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Campclar, a Tarragona. Imatge del 6 de novembre del 2020. (Horitzontal)

Els agents van aixecar una acta-denúncia per incompliment de la Llei sobre impostos especials i, a l’endemà, van organitzar un operatiu prop de la nau de l’empresa durant el qual van interceptar un altre vehicle que usava gasoil bonificat. Efectius del Servei Fiscal en funcions de Policia de Duanes van visitar les instal·lacions de l’empresa per notificar els fets al seu responsable. La inspecció fiscal posterior de la resta de flota va acabar amb la interposició de set denúncies més per l’ús indegut de gasoil bonificat.

Les actes i les mostres recollides han estat lliurades a la Dependència Provincial de Duanes i Impostos Especials de Tarragona. A més, durant la inspecció la Guàrdia Civil va descobrir un dipòsit de combustible amb capacitat per a 1.000 litres amb una mànega que contenia aquest mateix combustible que se subministrava als vehicles de l’empresa.

El gasoil tipus ‘B’ o bonificat se sol distingir pel tint de color roig que el diferencia del groguenc habitual. Se li aplica una exempció impositiva del 50% respecte al combustible que utilitzen els vehicles de transport.

PUBLICITAT