#BaixCampInfo | L’Estat preveu que el sistema d’avís d’emergències estigui operatiu el mes de juny

l’Estat preveu que el sistema d’avís d’emergències amb l’enviament massiu de missatges de mòbil estarà operatiu el mes de juny de l’any vinent. 

Imatge general del polígon nord de la petroquímica de Tarragona vist des de Puigdelfí el 5 de febrer de 2021. (Horitzontal)

La Generalitat i els ajuntaments tarragonins fa temps que esperen el desplegament d’aquesta tecnologia, que és competència estatal, per tal de poder millorar la comunicació a la població en cas d’accident químic.

L’Ecoplanta del Morell, on es produirà metanol a partir de residus, suposarà una inversió de 400 milions d’euros i podria estar operativa el 2025, un projecte que ha estat seleccionat per tenir finançament europeu.

Aquesta nova instal·lació industrial compta amb la complicitat de l’Ajuntament i també de la Generalitat, que ara n’està tramitant la llicència ambiental. 

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha defensat de nou el projecte del Hard Rock i ha assegurat que el Govern no s’oposarà a cap projecte que compleixi la normativa legal. 

Giró n’ha parlat aquest matí durant la sessió de control al Parlament, després que la diputada socialista Rosa Maria Ibarra hagi lamentat que el Hard Rock sigui moneda de canvi en les negociacions amb la CUP.

L’Estat realitzarà actuacions contra la contaminació acústica en tres carreteres del Camp de Tarragona. 

El Ministeri de transports ha licitat dos contractes per instal·lar pantalles en trams de la N-340, la N-240 i la T-11.

Mentrestant, el Ministeri de Transports ha aturat temporalment els contracte per instal·lar pantalles acústiques en diversos trams de les vies ferroviàries de Tarragona i Barcelona.

Aquest projecte havia generat rebuig a la majoria dels municipis on s’havia plantejat, entre ells Tarragona i Torredembarra. 

PUBLICITAT