#BaixCampInfo | El túnel del Coll de Lilla, enllestit a finals de 2023

 El túnel del Coll de Lilla no estarà llest fins a finals de 2023 i que la connexió de l’A-27 amb l’autopista AP-2 encara tardarà dos anys més. 

Pla general de les obres al tub est del túnel del coll de Lilla de l'A-27, des de la boca nord. Foto del 21 de desembre del 2020 (horitzontal).

Aquesta previsió l’ha fet el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, que avui ha presentat el detall dels pressupostos generals de l’Estat al territori. 

En matèria ferroviària, el subdelegat ha destacat que una part important de la inversió se l’endurà la nova estació de Port Aventura. També hi haurà 400 mil euros per a l’estudi sobre el possible trasllat de la línia de mercaderies. 

Sobre aquest tema, la plataforma Mercaderies per l’Interior creu que el ministeri està dilatant terminis, enlloc d’aportar solucions urgents. I és que aquests 400 mil euros previstos en el pressupost de l’any que ve només són la meitat del que costarà l’estudi. 

Seguim parlant de trens, perquè demà dissabte es restableix el servei ferroviari entre Portaventura i Barcelona, interromput durant mesos per les obres del tercer fil. 

Aquests treballs, però, continuaran comportant afectacions puntuals en els trens regionals que donen servei al Camp de Tarragona. 

PUBLICITAT