#BaixCampInfo: Ressò de la protesta independentista

La premsa europea i internacional s’ha fet ressò de la protesta independentista del dissabte a Madrid destacant la manifestació com a “massiva” i “pacífica”. El diari britànic The Guardian destaca que la marxa es va fer “sense incidències” i que hi havia “una forta presència de seguretat” per evitar “possibles confrontacions amb grups d’extrema dreta amargament oposats a l’independentisme català.

El Teatre Bartrina de Reus va tornar a acollir una nova edició dels TEDx, esdeveniment centrat en la difusió de noves idees. El lema d’aquesta setena edició,era «Orígens». Els ponents s’han endinsat en el món de l’esport, l’art, la història, el coaching, l’empresa o l’aprenentatge. L’acte ha estat dirigit per la periodista i escriptora Anna-Priscila Magriñà, col·laboradora habitual de RAC1 i de la revista Sàpiens. Entre els ponents, hi havia noms reconeguts com Ignasi Llorente —expert en comunicació i les TIC i autor del conte «Mai no oblidaré el teu nom»—, Toni Orensanz —periodista i guionista freelance i autor del guió del documental «Les set vides d’Eduard Toda»—, Agnès Riera —esportista—, Marta Domènech —gerent de l’Hotel Hostal Sport de Falset—, Magda Barceló —coach de lideratge—, Mercè Gisbert —doctora en Ciències de l’Educació i Catedràtica de Tecnologia Educativa— o Albert Velasco —doctor en Història de l’Art i Conservador del Museu de Lleida—.

El Tastaverd de Riudecanyes escalfa motors amb un concurs de pintura ràpida. Aquesta serà la setena edició de la fira d’agricultura tradicional que combina activitats festives i socials amb la finalitat de reivindicar la figura dels homes i les dones que treballen la terra.

El Reus Deportiu Miró ha sabut patir al Palau d’Esports. Els roig-i-negres han aconseguit vèncer en lliga regular a l’Igualada Rigat per un resultat de 5 a 3 al marcador. 2 gols de Marc Julià, 2 de Cristian Rodríguez i un de Tiago Rafael donarien la victòria als de Jordi Garcia, que s’apropen a la segona plaça de l’OKLliga.

 

PUBLICITAT