Corpus a Reus

Més de 2.000 nens i nenes han passat aquest matí per la Plaça del Mercadal per veure els Gegants i la Mulassa, menjar coca amb cireres i viure la festa de Corpus, que ha començat a les 9:30 h amb el Toc de Festa des del Campanar, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’Ajuntament, han sortit La Mulassa i els Gegants, i a les 10:00 h s’ha obert l’Atri de Sant Sebastià de la Prioral, a la plaça del Castell, per veure l’Ou com balla (horaris fins diumenge: de 10.30 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.30 h).

A la tarda, la festa tornarà a tenir com a escenari principal la plaça del Mercadal, amb una celebració oberta a tota la ciutadania i en la que es repartiran 4.000 coques gentilesa de Forn Sistaré de Reus, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet. L’arribada dels gegants a la plaça està prevista per a les 19:00 h.

La Vitxeta canvia de pentinat
Moltes referències històriques ens parlen de l’especial cura per part de l’Ajuntament perquè quan sortissin els gegants i la Mulassa tinguessin el millor aspecte possible; especialment la Vitxeta, que ha gaudit de nombrosos canvis de vestit i pentinat, ja que marcava la moda de l’època amb la seva indumentària. El darrer canvi de vestit de la Vitxeta va coincidir amb la celebració del Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva, celebrat l’octubre de 2017, dins els actes de Reus com a Capital de la Cultura Catalana.

PUBLICITAT