Home MUNICIPIS Montroig Mont-roig posa en marxa un pla per reduir la ràtio de residus

Mont-roig posa en marxa un pla per reduir la ràtio de residus

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa una campanya d’acció per reduir la ràtio econòmica que destina en recollida correcta de residus domèstics. Des del consistori montrogenc han posat en marxa l’acció “Reduir i reciclar, tot és començar” davant el gran volum de residus que s’hi aboquen tant a Mont-roig com a Miami, i que començarà amb la recollida selectiva porta a porta, que fins ara era inexistent al municipi. 

En principi,l’acció porta a porta serà una prova pilot i es realitzarà en un primer moment entre tres i cinc urbanitzacions d’entrada on desapareixeran els contenidors. En altres indrets de blocs de pisos o apartaments es planteja la opció de contenidors tancats a l’interior dels apartaments o soterranis. Aquestes accions es duen a terme per les xifres preocupants de reciclatge al municipi.

Entre Mont-roig, Miami i les urbanitzacions, sumen 63 quilòmetres quadrats, una gran taca al Baix Camp on només s’hi recicla correctament el 27%, quan la Unió Europea demana que sigui d’almenys el 60%. És per aquest motiu que en els darrers quatre anys l’Ajuntament de Mont-roig ha passat de pagar 500.000 euros a destinar un milió d’euros en el tractament de residus en les seves imperfeccions.

PUBLICITAT