El soterrament de les línies elèctriques entre Reus i Castellvell s’enllestirà en un màxim de cinc anys

El soterrament de les línies elèctriques d’alta tensió que travessen els municipis de Reus i Castellvell del Camp estarà enllestit en un termini màxim de cinc anys. Així ho ha afirmat la directora de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera, qui aquest dijous s’ha reunit, acompanyada de representants d’ambdós consistoris, amb els veïns de la urbanització El Pinar per explicar-los el projecte.

Tot i que el Govern va aprovar aquest dimarts la subvenció de 2,46 milions d’euros, ara falta que els ajuntaments signin el conveni amb Endesa, qui executarà les obres. Des del consistori reusenc esperen arribar a un acord abans d’acabar l’any. Els veïns han celebrat que s’hagi reprès el projecte després de 50 anys de reivindicacions.

El Govern va aprovar dimarts atorgar una subvenció de 2,46 milions d’euros a l’Ajuntament de Reus per soterrar 1,43 quilòmetres de la línia de 110 kV Reus-Valls i Reus-Seròs al seu pas per la urbanització El Pinar i que també afecta un tram del municipi de Castellvell del Camp (Baix Camp). En total, el projecte compta amb un pressupost inicial de 4,3 milions d’euros.

PUBLICITAT