Salut realitzarà un cribratge poblacional amb PCR al barri de Bonavista de Tarragona

Salut realitzarà un cribratge poblacional al barri de Bonavista el dijous, divendres i dissabte d’aquesta setmana. Aquesta acció compta amb la participació de Salut Pública, l’equip mòbil de l’Institut Català de la Salut, la Creu Roja i l’Ajuntament de Tarragona. 

Pla mitjà d'una persona fent un test ràpid d'antígens en un dels punts de cribratge de la Cambra de Comerç de Barcelona. Imatge del 22 de desembre de 2020 (Horitzontal)

Les proves es realitzaran al centre cívic de Bonavista, al carrer Onze, número 13. El dijous l’horari serà de les 15.00 a les 19.00 hores i el divendres i el dissabte de les 9.00 a les 13.00 hores. Dissabte s’ampliarà l’horari si la participació i la resposta de la població és elevada. 

La població cridada en aquest cribratge són les persones majors de 16 anys que, en el cas del barri de Bonavista són 7.700. 

Al barri de Bonavista la concentració de coronavirus va augmentar de forma significativa en la mostra de fa una setmana (de 12.309 a 125.334 copies de virus per litre, entre el 22 i el 29 de març). La mostra d’aquesta setmana ha confirmat aquesta tendència a l’alça (788.708 còpies per litre, el dia 6 d’abril).

L’increment dels nivells de virus en aigües residuals pot anticipar un augment del nombre de casos simptomàtics o l’aparició de brots.

PUBLICITAT