Home Podcast INFORMATIUS Reus prepara un pla d’acció per a l’ordenació urbanística des de la...

Reus prepara un pla d’acció per a l’ordenació urbanística des de la perspectiva de gènere i feminista

L’Ajuntament de Reus està preparant un Pla d’Acció per establir unes bases de la configuració de la ciutat que faciliti la cohesió social sense una visió patriarcal.

La regidoria d’Urbanisme i Mobilitat treballa en la redacció d’un Pla d’Acció per a l’ordenació urbanística des de la perspectiva de gènere i feminista. L’objectiu del document establir propostes de com es pot configurar la ciutat i la distribució dels diferents usos socials i econòmics per facilitar la vida quotidiana, la cohesió i la integració social i, especialment, perquè afavoreixi la sensació de seguretat a tots els col·lectius i grups socials.

El Pla d’Acció determinarà, d’una banda, 10 directrius per a l’ordenació urbanística de la ciutat que podran orientar i servir de guia a l’Ajuntament a l’hora de desenvolupar qualsevol projecte a l’espai públic. També s’identificaran 10 llocs concrets de la ciutat per a proposar possibles millores des de la perspectiva d’urbanisme feminista. Els projectes concrets que s’estableixin d’aquest Pla d’Acció es podrien incloure dins del procés dels pressupostos participatius.

PUBLICITAT