Unió de Pagesos denuncia danys al Camp de Tarragona

Unió de Pagesos ha denunciat la manca de manteniment dels barrancs i rieres del Camp de Tarragona per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per evitar que en episodis de pluges molt intenses, com les de la darrera setmana, es produeixin desbordaments. Segons el sindicat agrari, els últims aiguats van causar danys a finques agrícoles del Tarragonès i del Baix Camp, entre els quals hi ha arrencades d’avellaners i oliveres. En aquesta línia, critiquen que la vegetació, que va creixent, i la falta de neteja, impedeix el pas de l’aigua correctament.

A Reus, el desbordament dels barrancs del Picarany i de la Font de la Donzella i de la riera del Molinet va causar perjudicis importants a diverses finques agrícoles, amb arrencada d’oliveres. El sindicat apunta que en aquesta zona s’hi ha construït infraestructures viàries, polígons i urbanitzacions sense preveure la gran quantitat d’aigua que recullen aquests barrancs quan hi ha pluges torrencials, a més de la manca de manteniment.

Pel que fa a la riera del Molinet, tot i l’elaboració del programa de manteniment i conservació de lleres del 2018-2019 per part del Govern i l’ACA, les denúncies reiterades dels pagesos afectats i del sindicat, UP considera que no s’ha fet cap correcció viable per evitar els desbordaments, en aquest cas per la manca de manteniment i per l’excés d’aigua que s’acumula a causa de l’impacte de les infraestructures properes.

PUBLICITAT