#EspecialSantJordi2023: Sant Jordi al Baix Camp

La diada de Sant Jordi és una de les festivitats marcades en vermell al calendari. Cada 23 d’abril, places i carrers s’enlluernen de roses i llibres per regalar als nostres éssers estimats. A Baix Camp Ràdio recollim totes les històries i impressions amb un monogràfic especial.


Auge literari al Baix Camp

Un Sant Jordi d’històries en paper

Sant Jordi sempre ha estat una festivitat lligada al llibre i la literatura. A través del paper descobrim històries i adquirim molts coneixements com, entre ells, la llegenda del cavaller Sant Jordi. I, tot i que ens recordem especialment d’ells en aquesta data assenyalada, durant tot l’any les llibreries són les encarregades d’aconsellar-nos, recomanar-nos i fer-nos arribar les millors obres escrites del moment.


Carrer Major

Sant Jordi, una festivitat amb força

A #CarrerMajor, el programa que fem les 8 ràdios de La Xarxa al Camp de Tarragona cada tarda de 16h a 19h de dilluns a divendres, ens hem anat preparant per Sant Jordi, que enguany cau en cap de setmana.


Agenda cultural

Què fer aquest Sant Jordi al Baix Camp?

Amb l’arribada de la diada de Sant Jordi els carrers dels municipis del Baix Camp s’omplen de roses, llibres i activitats diverses per viure en una jornada especial per a tothom. Per aquest motiu, viatgem per pobles com Riudoms, Montbrió del Camp, entre altres, per oferir-vos un recull d’algunes de les propostes culturals de la comarca per aquest dia especial.


Literatura esportiva

L’època daurada del Reus Deportiu d’hoquei

I aprofitem aquesta festivitat de Sant Jordi per fer-vos una recomanació molt especial, i es que les obres escrites també ens serveixen per deixar testimoni de grans fites esportives del territori. En aquest cas, us oferim una recomanació especial per recordar les sis copes d’Europa que l’equip d’hoquei patins del Reus Deportiu va aconseguir entre 1966 i 1972.


Floristeries

La rosa, la protagonista indiscutible de Sant Jordi

Si un regal no pot faltar tots els anys per Sant Jordi és una rosa vermella com la sang del drac per la teva persona més estimada. Però, tot i que moltes seran comprades a les parades de carrer al costat dels llibres, darrere dels milers de roses que es regalaran en un sol dia hi ha una feina de setmanes de preparació per part de les floristeries del territori que avui descobrim.


Els autors locals

Recomanacions literàries de km0

Sant Jordi sempre és un moment idoni per descobrir noves propostes literàries les quals endur-nos a casa. És per aquest motiu que us volem donar a conèixer a la Rosana Andreu i l’Albert Casanovas, un parell d’autors locals de la nostra estimada comarca que ens presenten les seves propostes per enguany.


Aquest contingut s’ha elaborat amb tot l’equip de BXC Ràdio. Amb la direcció de Quim Espinosa i Èric Rosique, amb la redacció i guió de: Alvaro Rodríguez, Laura Rovira, Judith Fernández, Miquel Llaberia, Laura Navarro, Adrià Recasens, Jonay González, Arnau Curto i Adrià Tella.

PUBLICITAT