Presó preventiva per a un home detingut a Reus acusat de fer proselitisme de Daesh

Un home de 38 anys de nacionalitat marroquina ha ingressat a presó de manera preventiva per ordre de l’Audiència Nacional acusat de fer proselitisme del grup terrorista islamista Daesh tant a les xarxes socials com entre el seu entorn proper. L’individu va ser detingut per la policia espanyola després de comprovar que contactava amb altres persones detingudes per terrorisme i que, a més, havia assumit l’ideari de Daesh. L’home, explica la policia, dedicava gran part del seu temps a accedir i difondre material jihadista a través d’Internet. La detenció va tenir lloc en el marc d’una recerca d’informació sobre persones que havien criticat obertament tant l’Islam com Daesh, i que es temia que fossin objectiu d’atemptats.
L’operatiu ha comptat amb la col·laboració de l’Europol. Com a part de l’actuació es va detenir una altra persona, que després de prestar declaració va ser posada en llibertat, i hi va haver dues entrades i escorcolls en habitatges.

Pel que fa a l’home que ha ingressat a la presó, la policia espanyola el considera un ‘cibersoldat’, i afirma que havia dut a terme un procés “fort” d’autoadoctrinament i difusió “massiva” dels postulats de l’organització terrorista a través d’Internet. En aquest sentit, els agents subratllen que el detingut tenia més de 25.000 seguidors a través dels diferents perfils de xarxes socials que gestionava, tant oberts com tancats.

PUBLICITAT