Més de 3.000 reusencs es desplaçaran en autobús a Barcelona el dimarts 11 de setembre

Més de 3.000 reusencs es desplaçaran en autobús a Barcelona el pròxim dimarts 11 de setembre per celebrar la Diada nacional. L’ANC reusenca, entitat organitzadora, ha confirmat aquestcap de setmana que 51 autobusos sortiran des de la capital del Baix Camp. La sortida de l’expedició serà a la 1 del migdia des de l’avinguda de Riudoms. Tots els inscrits seran ubicats entre el Tram 4 i el Tram 5 de l’avinguda Diagonal juntament amb ciutadans del Priorat i la resta del Tarragonès.

L’acte institucional de la Diada de l’11 de Setembre a Reus tindrà lloc, un any més, el pròxim dimarts a la plaça del Baluard. A les 10 del matí, Emili Argilaga, president d’Òmnium Cultural Baix Camp, llegirà la Glossa de la Diada per donar pas, llavors, a les ofrenes florals habituals. S’hi interpretarà ‘Arqueres montahes’, himne de la Vall d’Aran, que interpretarà la coral Canta Amb el Cor del Centre de Normalització Lingüística que dirigeix Marc Guerris. El Cant dels Segadors servirà per cloure la Glossa de la Diada.

Al migdia s’organitza un dinar popular al Casal Despertaferro de Reus i, finalment, a les 8 del vespre està convocada la manifestació que ha de transcórrer entre el Mercat Central de Reus i el Fossar Vell de la ciutat.

L’Ajuntament de Reus ha lliurat els Premis Esport i Ciutat 2018, durant la setena gala que s’ha realitzat al Pavelló Olímpic Municipal. Els guardons reconeixen anualment esportistes, persones i entitats vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva.

Premi Pioners de l’esport per reconèixer a qui amb la seva dedicació, van impulsar els inicis de l’esport a la ciutat en qualsevol de les seves vessants pròpies d’aquest impuls, com a esportista, tècnic, directiu o patrocinador a:

 • Xavier Sirolla Obré del Club Natació Reus Ploms
 • Maria Capdevila Ferré pionera de l’esport femení i especialment del tennis, modalitat de la qual ha estat i és una constant practicant, actualment al Tennis Monterols

Premi Dirigents de l’Esport a aquells dirigents de l’esport actius durant la temporada i que, amb la seva funció, han contribuït o contribueixen a l’èxit esportiu de la seva entitat i/o el seu esport a:

 • August Pascual Prats i Josep Cutrona Suñe del Win Bike Events com a promotors de la cursa Gran Fondo La Mussara Reus.
 • José M. Cano Quesada del Club Voleibol Reus. Directiu fundador i actual president del Club Voleibol Reus.

Premi Tècnics de l’esport per la funció de tècnic esportiu, tant dels esports de competició, com de l’esport base o formatiu.

Com a Tècnics d’Esport Base a:

 • Sergio Flor Sanjuan del Club de Futbol Sala Mare Molas.
 • Javier Sama Álvarez de la Secció d’Hoquei del Reus Deportiu.

Com a Tècnics d’Esport de Competició a:

 • Ramon Giralt Baiget del Reus Deportiu.
 • David Sangrà Muñoz i Jordi Segura Duran del Club de Futbol Reus Deportiu.
 • Premi Valors de l’esport per les accions, comportaments o actituds de clubs, equips, esportistes, seccions esportives o grups humans que destaquin pel seu valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l’esport.
 • Reus Deportiu per l’organització del triangular d’Hoquei per la Igualtat,
 • Grup Oliva i el seu conjunt de treballadors per la Cursa Herois x l’Alzheimer.

Premi Esport Adaptat als esportistes o entitats que participen en l’àmbit de l’esport per a persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial.

. Club Esportiu Costa Daurada la llarga trajectòria del Club no ha estat exempta de dificultats que, en alguns moments, han fet témer per la seva continuïtat.

 • Club de Futbol Reus Deportiu Genuine el CF Reus Deportiu ha estat un dels primers clubs del futbol professional en incorporar un equip a la Lliga Genuine.

Premi Millors Clubs, Equips o Seccions Esportives al millor club, equip o secció esportiva, pel seu èxit, trajectòria o resultat durant la temporada objecte del premi.

Com a Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Base a:

 • Escola de Futbol La Pastoreta, escola de futbol de gran tradició i trajectòria, ha evolucionat i consolidat un projecte esportiu que garanteix la continuïtat dels seus esportistes des de els primers anys de competició fins a la categoria amateur. Enguany el projecte ha tingut, entre altres, el premi de l’ascens de categoria de l’equip amateur, format amb futbolistes que han crescut esportivament en un futbol base de proximitat.
 • Unión Deportiva Carrozas Mas Pellicer. L’entitat presidida per Francisco Quirós es distingeix per ser una escola de futbol molt arrelada i amb un component social que destaca per damunt d’altres objectius, realitat que no és cap inconvenient per assolir fites competitives importants, com les assolides aquesta temporada.

Com als Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Competició a:

 • Secció de Patinatge del Reus Deportiu, la destacada tasca esportiva d’aquesta secció del Reus Deportiu.
 • Club Voleibol Reus.

Premi d’Honor quan concorrin circumstàncies especials en persones o institucions que pels seus actes, accions o decisions es considerin mereixedores d’aquesta distinció excepcional a:

 • Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus,
 • Òptiques Teixidó, aquesta indústria del territori
 • Vermuts Miró, parlar de vermut és parlar de Reus.

Premi “Millor Esportista de la Ciutat de Reus” al millor esportista de la ciutat en les categories femenina i masculina, categories màster, de promoció i absolut a:

Com a millor esportista Màster femenina a:

 • Assumpció Papió Serra del Club Atletisme Esports Armobal. Aquesta atleta ha esdevingut la dominadora absoluta en la seva categoria en les proves de runnig de la nostra demarcació.

Com a millor esportista Màster masculí a:

 • Jaume Blanch Canut del Club Natació Reus Ploms, esportista màster de la categoria de +75 manté una activitat esportiva constant.
 • Estela Andrade Gómez, aquesta jove esportista del Gimnàs Koryo, que complirà molt aviat els 15 anys.

Com a millor esportista de promoció masculí a:

 • Josep Maria García Martín del Gimnàs Koryo, aquest esportista de categoria cadet practicant del Taekwondo.

Com a millor esportista absoluta femenina a:

 • Núria Castan Baró La rider competeix en snoboard, concretament en la modalitat de Freerider

Com a millor esportista absolut masculí a:

 • Gerard Descarrega Puigdevall, l’atleta reusenc, millor esportista també l’edició anterior, ha aconseguit aquest any tancar la triple corona.

La rebuda institucional del Cònsol General del Consolat del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, amb motiu de la inauguració de la X Fira de Cultura Japonesa a la ciutat, s’ha posat en marxa La Fira que s’ha cel·lebrat a La Palma durant 10 anys, està organitzada per l’Associació AMAKUNI de cultura japonesa. La programació es pot consultar a la seva web hikari.amakuni.org

PUBLICITAT