L’exposició de la ballarina Roseta Mauri

 

La ciutat de Reus dedica una exposició a la ballarina Roseta Mauri, que es podrà visitar al Museu de Reus Salvador Vilaseca a partir d’ahir dijous . La mostra porta per títol “El valor de l’esforç: Roseta Mauri (1850-1923), primera ballarina de l’Òpera de París”, i s’ha organitzat en el marc dels actes commemoratius de l’Any Roseta Mauri que se celebra aquest any 2019.

Al llarg dels dies que duri la mostra, les diferents escoles de dansa de la ciutat faran diverses actuacions a la sala en homenatge a la ballarina. Les intervencions programades són les següents:

  • 13 d’abril, a les 19:00 h, Escola de Dansa del Centre de Lectura
  • 4 de maig, a les 19:00 h, Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis
  • 11 de maig, a les 19:00 h, Escola de Dansa Núria Díez
  • 18 de maig, en horari pendent encara de concretar, participaran a l’activitat totes les escoles, amb motiu del Dia Internacional dels Museus i del Patrimoni.

A la mostra també i podeu veure una pel·lícula de tan sols dos minuts va ser guardada i conservada per l’Arxiu Gaumont Pathé i formava part de les gravacions que s’havien fet a artistes de l’epoca com la mateixa Roseta Mauri, en el marc de l’Exposició Universal de París de l’any 1900.

Escoltem a Anna Figueres una de les comisaries de l’exposició.

PUBLICITAT