Leandro Mendoza, director del Trapezi

La salut del circ a Catalunya “és bona”, segons assegura Leandro Mendoza, director artístic del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, que se celebrarà aquest dies a Reus. El certamen, que arriba a la 23a edició, presenta un cartell amb noms de referència en el panorama internacional, i estrena dues coproduccions. Mendoza, en una entrevista, es felicita per l’increment progressiu de pressupost dels darrers anys i que s’eleva fins als 504.000 euros. Si el temps acompanya, i sembla que així és el director artístic espera poder arribar als 100.000 espectadors gràcies a un centenar de funcions.

Mendoza ocupa el càrrec des de fa tres anys i aposta per potenciar els artistes catalans però sense renunciar als grans noms internacionals.Tot i el bon moment que viu el festival i el circ català, pel director artístic encara hi ha “molt camí per recórrer”.

No es fan totes les produccions que es podrien fer perquè les companyies no tenen la sostenibilitat econòmica per fer produccions més grans. Per consolidar aquest posicionament privilegiat, un dels objectius del Trapezi és potenciar l’àrea professional, i Mendoza es mostra esperançat que aquesta edició suposi un punt d’inflexió. “Enguany acollim el tancament d’un projecte de circ transpirinenc”, gràcies al qual més de 80 programadors del sud de França, Osca i el País Basc passaran per Reus.

 

PUBLICITAT