L’Ajuntament destina 460.000 euros en ajuts a l’impuls i la dinamització del sector empresarial

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Empresa i Ocupació, convocarà en breu dos programes d’ajuts per a la dinamització del sector empresarial de la ciutat, finançat a través de línies pròpies de la regidoria i del Pla per a la Reactivació Econòmica i Social.

El gruix més important són les ajudes del programa destinat a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 en les empreses i autònoms de la ciutat, amb un import total de 400.000 euros, ampliable a 500.000. El programa té dues línies de subvencions:

Ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat per la Covid-19.
Ajuts a les empreses per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector
El segon programa va dirigit a subvencionar empreses i nous emprenedors per afavorir la creació de noves empreses a la ciutat. Dona continuïtat a les línies de subvencions que l’Ajuntament convoca des de 2017; i està dotat amb 60.000 euros. També preveu dues línies de subvencions:

Foment a la creació i establiment d’empreses a Reus.
Foment al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs.
L’Ajuntament tramita actualment les bases que han de regular la concessió de les ajudes, amb la previsió d’obrir la convocatòria dels quatre línies d’ajuts entre finals d’agost i principis de setembre.

Subvencions extraordinàries per pal·liar els efectes de la Covid-19
La regidoria d’Empresa i Ocupació impulsa dues línies de subvencions per donar suport a PIMES i autònoms de Reus que s’hagin vist afectats per l’estat d’alarma per la Covid19. També es preveu l’assessorament i el suport necessari a les empreses i autònoms en la tramitació de la subvenció.

PUBLICITAT