L’acord de pressupostos preveu invertir un 37,2% més al Baix Camp

El projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2023 preveu una inversió total de 112,4 milions d’euros al Camp de Tarragona. Aquesta xifra suposa un augment del 37% al Baix Camp que assolirà més de 18 milions d’euros en diferents actuacions a la comarca.

Primer pla del candidat d'ERC a president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb els ulls clucs durant el debat d'investidura del 30 de març de 2021 (Horitzontal)

Els comptes inclouren 6,4 milions en la planta de resta que es situarà al municipi de Botarell. Aquesta serà l’actuació on més diners s’hi destinin. A banda, hi haurà diferents actuacions en l’àmbit de la Salut per línies assistencials a l’Hospital Sant Joan de Reus així com Centres d’Atenció Primària de la capital del Baix Camp.

En educació, destaca la construcció de l’escola de Maspujols així com diferents actuacions de millora a l’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils. Altres actuacions corresponents a infraestructures contemplen el carril bici a la TV-3141 de Reus per un import d’1,6 milions, així com inversions en equips de procés de dades del 112 o el desplegament de la xarxa troncal de fibra òptica. 

Els comptes inclouen culminar l’execució del tren tramvia del Camp de Tarragona, amb l’objectiu de posar en servei la primera fase a finals del 2026, tan bon punt es disposi, durant l’any 2023, del seu projecte constructiu.

Així mateix, contemplen continuar amb la redacció de l’estudi informatiu de la segona fase del tramvia fins a l’aeroport de Reus, amb l’objectiu de posar-lo en servei el 2028. 

PUBLICITAT