La Sedera fractura sense trencament el govern de Reus

En el tram inicial del ple municipal d’ahir dilluns a la tarda, Miquel Reverte va prendre possessió com a regidor de la CUP. Aquest ha agafat el relleu de Xavier Angelergues, que ha renunciat al seu lloc al plenari plegant ‘per motius personals’, tal i com es va donar a conèixer mesos enrere.

Foto: Bartolomé Pluma

Un conveni entre Ajuntament i Generalitat permetrà cedir places del menjador dels casals de Gent Gran a persones vulnerables.

El ple instarà la Generalitat de Catalunya a crear un servei de mediació extrajudicial per als casos d’impagaments dels pisos de lloguer. Ha estat arran d’una proposta de resolució tractada a la sessió d’aquest dilluns que ha estat defensada pel PSC, i que ha inclòs diversos punts que no han prosperat.

El ple s’ha posicionat en contra d’iniciar un procés participatiu per decidir el futur del solar de la Sedera. La moció corresponent, presentada per la CUP, ha recollit la lluita del moviment veïnal que al llarg de l’estiu ha fet sentir la seva veu. El text de la proposta, redactat per la plataforma, ha instat el ple a ‘accedir a la propietat’ (en el que s’ha interpretat com una expropiació) de l’espai per obrir el debat a la ciutat i fomentar que s’hi participi. Finalment, el document ha establert que el consistori. Amb una esmena d’Esquerra acceptada en el primer punt (el relatiu precisament a la titularitat dels terrenys), s’ha pactat finalment que el necessari és ‘replanificar’ l’espai.

El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei a partir d’avui els nous busos llançadora que comunicaran les ciutats de Tarragona i Reus amb l’estació d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona. A Reus, s’incrementen els serveis amb 36 noves expedicions, 18 d’anada i 18 de tornada.

PUBLICITAT