Suspesa la Festa de la Calçotada de Valls per la covid-19

La Festa de la Calçotada de Valls enguany finalment no se celebrarà per l’impacte de la covid-19. Tot i que inicialment s’havia anunciat que es mantindria en un format a porta tancada i a través d’internet, amb accions com el concurs de menjar calçots o de fer salses, l’organització ha anunciat aquest dijous que se suspenen totes les activitats. Els impulsors han considerat que amb les restriccions de mobilitat que hi ha actualment no és viable dur-les a terme, ja que molts dels participants són de diferents municipis. Des de la Cambra de Comerç de Valls i l’Ajuntament de Valls han fet una crida a consumir calçots durant els propers mesos “amb seguretat”, ja sigui en petits grups, en restaurants o per emportar.El secretari de la Cambra, Rafel Castells, ha indicat a l’ACN que enguany faran la promoció del calçot a través d’internet, mitjançant vídeos que es penjaran a Youtube. “Si la festa no es pot fer amb una certa alegria i ganes, deixem-ho”, ha valorat. Alhora, ha reconegut que alguns sectors propers a l’organització han expressat “dubtes” sobre la conveniència de mantenir un format més reduït com el que s’havia explicat inicialment. “Des de la Cambra vam intentar-ho fer a l’exterior, en una zona concreta i sense públic. Hi ha mercats on hi ha més moviment de gent del que hi hauria hagut”, ha sostingut. La Festa de la Calçotada s’havia de fer aquest proper 31 de gener.

El Restaurant Cal Ganxo situat a Masmolets, pedania de Valls, especialitzat en calçotades, roman tancat al públic per les restriccions, però dins la cuina s'hi elabora salsa etiquetada per comercialitzar-la. Imatge del 19 de gener del 2021. (Horitzontal)

Amb tot, ha afirmat que la darrera collita ha estat “d’excel·lent qualitat” i que, per tant, “convé fer calçotades” per donar sortida a tota la producció. L’aposta és que els comensals les facin en masies en grups reduïts o bé en restaurants en grups de quatre persones o per emportar. Tot i això, el confinament municipal impossibilita l’arribada de clients. Castells ha confiat en que les restriccions s’aixequin a finals de febrer i que fins a l’abril hi pugui haver una certa normalitat.

PUBLICITAT